Burgerul cu carne de rozatoare, la mare cautare in Moscova. Chef-ul care l-a creat: "Este un animal foarte curat"
Ideea de rozatoare in farfurie ne poate starni in minte imagini cu tarani infometati in timpul secetei, ori cu asediul Leningradului. Restaurantele muscovite vor sa schimbe complet reputatia acestor animale.
Din toamna aceasta, mai multe restaurante selecte din Moscova au decis sa isi surprinda clientela incluzand in meniurile lor preparate pe baza de nutrie, o specie de rozatoare, care traieste in sudul Rusiei si care este supranumita in unele parti soarece de apa, relateaza The Guardian.
Pionierul acestui trend culinar este nimeni altul decat cheful si dezvoltatorul de restaurante Takhir Kholikberdiev, in varsta de 35 de ani. Cel mai popular preparat al sau este burgerul din carne de nutrie, care vine intr-o chifla pufoasa, acompaniat de mirodenii si muraturi. O portie costa 550 de ruble, adica putin sub sapte dolari.
"Este un animal foarte curat. Nu doar ca este ierbivor, dar isi mai si spala toata mancarea inainte sa o manance. Unde mai pui ca este bogat in omega-3. O multime de medici si nutritionisti recomanda aceasta carne." spune increzator Takhir.
Gustul carnii este descris ca fiind unul lejer, succulent si destul de neutru, ceva intre curcan si porc. Productia este una locala, care nu costa foarte mult datorita ritmului cu care rozatoarele se inmultesc. Restaurantul are ca public tintia noua patura de mijloc a capitalei Rusiei, oameni deschisi la nou si care cauta ingrediente rusesti de calitate.
Sursa: The Guardian
Etichete: Rusia, mancare, hamburgeri, soareci, rozătoare, culinar, preparat,
Dată publicare:
18-11-2016 21:35