Burgerul cu carne de rozatoare, la mare cautare in Moscova. Chef-ul care l-a creat: "Este un animal foarte curat"

nutrie

Ideea de rozatoare in farfurie ne poate starni in minte imagini cu tarani infometati in timpul secetei, ori cu asediul Leningradului. Restaurantele muscovite vor sa schimbe complet reputatia acestor animale.

Din toamna aceasta, mai multe restaurante selecte din Moscova au decis sa isi surprinda clientela incluzand in meniurile lor preparate pe baza de nutrie, o specie de rozatoare, care traieste in sudul Rusiei si care este supranumita in unele parti soarece de apa, relateaza The Guardian.

Pionierul acestui trend culinar este nimeni altul decat cheful si dezvoltatorul de restaurante Takhir Kholikberdiev, in varsta de 35 de ani. Cel mai popular preparat al sau este burgerul din carne de nutrie, care vine intr-o chifla pufoasa, acompaniat de mirodenii si muraturi. O portie costa 550 de ruble, adica putin sub sapte dolari.

"Este un animal foarte curat. Nu doar ca este ierbivor, dar isi mai si spala toata mancarea inainte sa o manance. Unde mai pui ca este bogat in omega-3. O multime de medici si nutritionisti recomanda aceasta carne." spune increzator Takhir.

Gustul carnii este descris ca fiind unul lejer, succulent si destul de neutru, ceva intre curcan si porc. Productia este una locala, care nu costa foarte mult datorita ritmului cu care rozatoarele se inmultesc. Restaurantul are ca public tintia noua patura de mijloc a capitalei Rusiei, oameni deschisi la nou si care cauta ingrediente rusesti de calitate.
 

Citește și
robot de bucatarie
"Masterchef-ul" personal a fost prezentat la Londra. Cat de bine stie sa imite robotul tehnicile unui bucatar cu experienta
Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Motivul pentru care tot mai multi oameni dau puiul pe viermi si insecte. In 2050, cu totii vom manca asa, spun specialistii
Motivul pentru care tot mai multi oameni dau puiul pe viermi si insecte. In 2050, cu totii vom manca asa, spun specialistii

Spunem acum pofta buna la insecte! O agentie guvernamentala din Texas si maestrii bucatari ai unui cunoscut restaurant au pregatit un meniu care pe unii i-a imboldit probabil mai degraba sa puna mana pe insecticid.

"Masterchef-ul" personal a fost prezentat la Londra. Cat de bine stie sa imite robotul tehnicile unui bucatar cu experienta

"Robotul de bucatarie" nu mai e ce stiam. Unul pe drept cuvant inteligent poate sa "invete" miscarile unor "masterchefi" si sa le reproduca intocmai in bucataria oricarui novice in arta culinara.

Festivalul Piftiilor de la Tismana, un deliciu culinar pentru pofticiosi. Cum se prepara cea mai buna piftie din Gorj
Festivalul Piftiilor de la Tismana, un deliciu culinar pentru pofticiosi. Cum se prepara cea mai buna piftie din Gorj

Pe o vreme de toamna superba unii s-au gandit la deliciul Craciunului si au venit la Tismana, in Gorj, pentru Festivalul Piftiilor. Cei mai buni specialisti in piftii au starnit tabara pofticiosilor.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h
Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h

Iarna pare că își intră în drepturi, cel puțin la altitudini mari. Meteorologii anunță că, de la ora 10:00, până marți seara, la ora 21:00, în zona de munte va bate vântul cu până la 90 de km pe oră.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.