Au petrecut 30 de ore pentru a realiza o pictura cu nisip, pe care au distrus-o. Explicatia calugarilor budisti
Calugarii budisti au petrecut 30 de ore pentru a realiza o lucrare de arta complicata, din milioane de fire de nisip, pe care au stricat-o, pentru a arata ca nimic nu e vesnic.
Un grup de calugari din manastirea indiana Drepung Loseling au lucrat mai bine de 30 de ore, pentru a termina o serie de lucrari de tip "mandala", realizate din nisip, specifice culturii budiste, scrie The Daily Mail
Calugarii nomazi colinda lumea intr-un turneu intitulat "Artele mistice ale Tibetului". Fiecare lucrare de arta incepe cu trasarea unui desen. Apoi, nisipul colorat este turnat din recipiente traditionale, numite chak-purs. Invatarea acestei tehnici este un proces de durata, deoarece calugarii trebuie sa aiba foarte multa rabdare si sa invete o metoda speciala de respiratie, care le permite sa aiba controlul optim asupra recipientelor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Calugarii tin intr-o mana un chak-pur si trec cu o bara metalica peste o suprafata zimtata, care produce o vibratie ce face ca nisipul sa curga.
"Procesul de invatare a tehnicii de pictura mandala, cu nisip, este greu si durea mult timp. Calugarii trebuie sa fie initiati de profesori calificati si sa primeasca toate imputernicirile lor. Ei trebuie sa respire usor si sa invete mersul echipei, pentru ca toti calugarii muncesc impreuna, in deplina intelegere", a declarat un Gala Rinpoche, purtatorul de cuvant al calugarilor.
VEZI AICI IMAGINI ALE CALUGARILOR BUDISTI
Cand lucrarea este terminata, obiceiul spune ca aceasta trebuie sa fie maturata, deoarece scopul artistilor este de a transmite mesajul ca nimic nu este vesnic, totul are o data de expirare.