Premiera cinematografica a saptamanii: "Ultimul razboinic al aerului"

The last airbender

"The last airbender", adica "Ultimul razbonic al aerului" - cum a aparut la noi in cinematografe - este o amestecatura reusita de film-fantasy, cu actiune in stil shaolin, personaje din poveste si eroi care stiau de mici sa dea cu pumnul.

Fara indoiala, efectele speciale sunt cele care vor aduce spectatorii in sala, pentru ca povestea nu este una nemaiauzita: in vremuri indepartate, lumea era impartita in patru popoare cu puteri egale: Tribul Apei, Regatul Pamantului, Poporul Focului si Nomazii Aerului.

Ei bine, dupa mii de ani in care lumea a trait in pace, cei care faceau parte din Poporul Focului s-au gandit sa mai alunge plictiseala si ... au inceput razboiul. Culmea este ca singurul care ar fi putut sa aduca pacea era Aang, un baietel de numai 12 ani poreclit Avatarul, care era incarnarea umana a Spiritului Lumii, singurul care putea controla toate cele patru elemente. Va dati seama ce combinatie ...

Acest film este bazat pe un serial de animatie, asa ca este clar cata imaginatie au avut scenaristii. Regizorul este nimeni altul decat M. Night Shyamalan, cel care a facut si "Al saselea simt" cu Bruce Willis si "Semne" cu Mel Gibson. Cat despre actori.. nimic deosebit: Noah Ringer, Dev Patel si Jackson Rathbone.

Citește și
Shrek Forever After
Premiera cinematografica a saptamanii: Shrek Forever After
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

A doua premiera cinematografica din aceasta saptamana se numeste "The Killing Jar", care ruleaza la noi cu numele - tineti-va bine - "Cine trage la urma"! In rol principal il avem pe "nebunul" de Michael Madsen, care isi face treaba ..ca pe vremuri ("Reservoir dogs").

Iata si povestea din film: sapte oameni iau masa intr-un restaurant paraginit din mijlocul pustietatii americane. Cand la radio se transmite stirea asasinarii unei intregi familii intr-o casa din apropiere, toti il banuiesc pe proaspatul sosit pe nume Doe.

O confruntare sangeroasa are loc, iar cei sapte devin ostaticii lui Doe, care le va decide in curand soarta. Pe masura ce secretele ies la iveala, toata lumea isi da seama ca printre ei s-ar putea ascunde cineva si mai periculos decat Doe.

O alta premiera cinematografica din aceasta saptamana se numeste "Salt" si o are in rol principal pe celebra Angelina Jolie. Nu o sa va vina sa credeti, insa ea este aici un ofiter CIA dedicat profesiei sale, care a jurat sa isi serveasca tara cu onoare si loialitate.

Numai ca, ce sa vezi, foaia se schimba, iar biata Angelina este acuzata de colegi ca face joc dublu si ca este un spion al rusilor, care a primit misiunea de a-l asasina pe presedintele Statelor Unite ale Americii. Pe ea o cheama Salt, ca si filmul, si trebuie sa faca tot ceea ce ii sta in putinta pentru a-si salva reputatia, a-si reabilita numele si a demonstra ca este un bun patriot.

Alaturi de ea mai joaca Liev Schreiber, un actor pe care o sa-l recunoasteti repede, daca ati vazut X-Men Wolverine, Taking Woodstock sau Defiance. Asa ca daca vreti sa o vedeti pe Angelina Jolie in toata splendoarea ei de agent CIA care trage cu pistolul in oamenii rai duceti-va la Cinema Pro sau in alte cinematografe din tara sa vedeti "Salt."

Premierele cinematografice ale fiecarei saptamani le puteti afla si de la Radio InfoPro (97.9 FM in Bucuresti), in fiecare sambata si duminica la 09:30, 12:30 si 15:30, la rubrica "Cinema la minut."

Daca nu va atrage acest gen de film, atunci mai aveti o varianta: conectati-va la Internet, mai exact pe adresa www.muvix.ro. Acolo veti gasi filme de toate genurile, pe care le puteti viziona online, pe calculator sau televizor, depinde de sistemul pe care il aveti acasa.

Recomandarea saptamanii se numeste "L'Enquete Corse", adica "Filiera corsicana" - un film care o sa va insenineze ziua cu siguranta sau seara ..cine stie. Este mai vechi, ce-i drept (2004), dar are doi actori extraordinari: Jean Reno si Christian Clavier, care o sa va faca sa radeti..cu gura pana la urechi.

 

Totul se intampla in Corsica - aceasta Oltenie a francezilor - unde localnicii traiesc dupa propriile reguli. Costa un euro sa vedeti acest film, de cate ori vreti, intr-un interval de 24 de ore.


L'Enquete Corse
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Premiera cinematografica a saptamanii: Inception
Premiera cinematografica a saptamanii: Inception

Zilele acestea avem parte de un film deosebit, atat ca distributie, cat si ca scenariu. Este vorba de un film SF, asa cum poate asteptam de mult sa apara, regizat de Christopher Nolan, cel care a facut excelentul Batman: The Dark Knight.

Premiera cinematografica a saptamanii: Shrek Forever After
Premiera cinematografica a saptamanii: Shrek Forever After

Ei bine, in sfarsit, a venit si ziua aceasta. "Shrek pentru totdeauna" se afla pe marile ecrane din Romania, si nu oricum, ci in format 3D.

Premiera cinematografica a saptamanii: Predators
Premiera cinematografica a saptamanii: Predators

In aceasta saptamana avem parte de un film din categoria blockbuster, care, chiar daca nu este unul de "arta", are sanse mari sa umple salile cu spectatori. Se numeste Predators si continua seria de succes inceputa in 1987.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.