Barbatul de 39 de ani din Pascani, care a ajuns la spital cantarind peste 300 de kilograme a murit in aceasta dimineata la Spitalul Judetean din Timisoara, in urma unui stop cardiac.

 Ca sa ii salveze viata, medicii i-au prescris o dieta stricta, urmata cu atentie in ultimele doua saptamani. Din pacate, inima pacientului era mult prea slabita si el nu a putut fi operat.

Interventia de micsorare a stomacului fusese programata peste doua-trei luni, timp in care, pacientul ar fi trebuit sa mai slabeasca. Imediat ce a fost internat la Spitalul Judetean din Timisoara, medicii i-au facut un set complet de analize. Asa au aflat ca inima lui functioneaza doar in proportie de 20 la suta, iar ficatul este imens: cantareste 20 de kilograme. In aceste conditii, medicii au amanat operatia si au decis ca prioritara este, pentru moment, scaderea in greutate. Omul a reusit sa slabeasca doar zece kilograme, si in cele din urma, inima, prea slabita, i-a cedat.

Robert a ajuns la Spitalul Judetean din Timisoara la inceputul acestei luni: cantarea deja 300 de kilograme. Dovada stau pantalonii lui care aveau o circumferinta de doi metri si zece. Inca din primele zile de spitalizare, barbatul parea optimist.

Robert Cogeanu (10 martie 2014): "Cu regimul e mai greu pentru ca e mai strict, riscuri vor mai fi, inca sunt foarte optimist. Au zis ca totul o sa fie bine, o sa mai imi dea niste tratamente sa ma pun pe picioare probabil".

Din pacate, medicii nu au putut sa faca minuni. In aceasta dimineata, la ora 7:00, inima lui Robert a cedat.

Petru Cogeanu, tatal pacientului: "Ieri era foarte vioi, mi-a cerut sa-i fac baie, chiar s-a ridicat in picioare. Aseara am stat de vorba, am adormit, apoi el s-a trezit, mi-a cerut sa-l intorc pe o parte ca il dureau oasele, am adormit la loc si cand m-am trezit dimineata, aparatul asta de respirat nu piuia deloc, am pus mana pe picior si era deja rece".

Medicii au incercat sa-l resusciteze mai bine de o ora, insa, din pacate, pentru pacient nu s-a mai putut face nimic. Din cauza obezitatii, Robert avea multiple probleme cardiace si pulmonare care, in cele din urma, i-au fost fatale.

Daniel Ilincariu, purtator de cuvant la Spitalul Judetean din Timisoara: "A decedat in primul rand din cauza afectiunilor cardiace si pulmonare. Cordul pur si simplu nu mai putea sa pompeze sange. Avea o hipertensiune pulmonara care nu ii permitea sa se oxigeneze si, pe langa asta, multe alte probleme".

In anul 2000, Robert a urmat un tratament antidepresie si a inceput sa ia in greutate, pana ce a ajuns atat de bolnav, incat nu se mai putea ridica din pat. Tatal sau, care se confrunta si cu probleme financiare, cauta acum o solutie, ca sa transporte trupul neinsufletit, acasa, si sa se ocupe de inmormantare.