Barbatul de 39 de ani din Pascani, care cantareste peste 300 de kilograme, a ajuns aseara la Spitalul Judetean din Timisoara.

Doi medici specialisti de aici s-au oferit sa il opereze gratuit si sa il ajute cu recuperarea, ca sa-i dea sansa la o viata normala. Cand a plecat ieri de la spitalul din Pascani, a fost nevoie de zece pompieri pentru ca pacientul sa poata fi urcat intr-o autospeciala de transport.

Pentru drum, Robert a fost pregatit de medici, la spitalul din Pascani. De aici, pompierii l-au urcat in masina speciala de transport si s-au asigurat ca va ajunge cu bine la Timisoara.

Starea lui Robert s-a inrautatit in ultimele doua saptamani. Dovada stau pantalonii, cu circumferinta de 2.10m pe care pana acum reusea sa ii incheie.

Pentru ca Robert zacea la pat si nu putea fi transportat, tatal a construit din fier masiv un scaun cu rotile pe dimensiunile lui.

Pana la Timisoara, reprezentantii ISU au ales un traseu mai lung, de 750 de km, dar lin si fara multe serpentine.

La Timisoara, Robert va fi supus unor investigatii amanuntite, dupa care medicii vor stabili daca poate fi operat pentru micsorarea stomacului. El a ajuns aseara la Spitalul Judetean dupa un drum lung si obositor.

Robert Cogeanu, pacient: "Ma simt mai linistit ca acasa eram foarte stresat. Ma tot amanau si nu stiam ce sa mai cred. Am foarte mai sperante".

Dan Ilincariu, purtator de cuvant al Spitalului Judetean din Timisoara: "Trebuie sa tinem cont ca pacientul e cu o obezitate cu mult peste cea normala si automat apar si riscuri si abia apoi se va lua decizia daca va fi sau nu operat. Nu poate nimeni sa spuna clar pana nu primim rezultatele tuturor analizelor medicale."

Problemele lui Robert au inceput in 2000, cand a urmat un tratament antidepresie si a inceput sa ia haotic in greutate. Situatia lui a ajuns una disperata si se gandeste in fiecare clipa ca nu mai apuca ziua de maine. Zace la pat, se sufoca in somn si are des atacuri de panica. Costurile tratamentului se ridica la 15 mii de euro si vor fi suportate integral de Spitalul Judetean Timisoara.