In spatele preturilor dubios de mici de pe internet se pot ascunde multe inselatorii
Cu totii ne dorim ceva: poate un telefon nou, un frigider mai mare, o rochita sau cea mai noua masinuta cu telecomanda. Si, mai mult, toti ne dorim sa le gasim la reducere.
Se stie ca romanii sunt mari amatori de oferte, fie ca vorbim de electronice, cratiti sau detergent. Iar ofertele par uneori prea bune ca sa fie adevarate. In spatele preturilor din care s-au taiat procente bune se poate ascunde o inselatorie, mai ales pe Internet, unde nu poti verifica marfa in magazin.
Vestea buna este ca toate acestea pot fi evitate usor. Poti sa comanzi in siguranta din magazinele online, fara sa risti ceva, daca deschizi bine ochii. Unul dintre cele mai bune sfaturi este sa alegi un site pe care il stii deja de bine sau de care ti-ai auzit prietenii vorbind. Apoi uita-te ca adresa lui, sa fie scrisa corect. Site-urile mari sunt copiate de diversi hoti online, care fac versiuni aproape identice, dar cu o litera sau doua schimbate in nume. Verifica daca site-ul respectiv este securizat. Daca e, atunci trebuie sa inceapa cu "https", unde "s" vine de la "secure".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dupa fiecare tranzactie nu strica sa-ti verifici contul. Cu ajutorul Internetului, daca ai Internet banking, poti afla usor informatii despre circuitul banilor tai, stii cati intra si, mai ales, cati cheltuiesti. Daca totusi vezi rochia sau telefonul de care te-ai indragostit pe un site de care n-ai mai auzit pana acum, poti sa o cumperi daca iti iei cateva masuri de precautie. Mai intai, verifica daca pe site sunt toate datele de contact si fa-ti o captura de ecran cu ele, doar pentru siguranta! Unele site-uri pirat dispar dupa o zi. Nu strica sa cauti review-uri despre acel site, de la fostii clienti, care nu s-ar feri sa spuna daca au fost pacaliti. Folositi cu incredere Google.
Indiferent ce cumperi de pe net, nu e normal sa ti se ceara PIN-ul cardului. Daca ti se intampla asta, refuza tranzactia. Este clar o inselatorie.
Cei care cumpara des de pe Internet mai au un sfat: sa va faceti un card doar pentru tranzactii online, pe care sa puneti bani doar atunci cand va comandati ceva. Este o masura de siguranta suplimentara, cu ajutorul careia va protejati banutii economisiti.
Intr-un alt tutorial, George o sa va explice cum sa nu va rataciti intr-un magazin online.