De ce sa folosim "internet banking". Economie de timp, carburanti si chiar bani
De fiecare data cand stati la coada la ghiseu e ca si cum ati calatori in timp. Mai stiti telefoanele cu disc la care vorbea si cuplajul? Pana si alea sunt mai moderne decat coada la ghiseu, indiferent ca e ghiseul unei institutii de stat sau private.
Multi sunt inca obisnuiti sa stea la coada, desi exista o metoda mai simpla si mai eficienta: Internet Banking. Adica platile realizate prin Internet, in cateva secunde si din cateva clickuri. Economisesti timp, carburanti, nervi si uneori si bani, pentru ca nu de putine ori vei gasi comisioane mai mici sau chiar zero la platile facute prin Internet Banking. In plus, in cele mai multe situatii, banii ajung la destinatie instantaneu.
Majoritatea bancilor din Romania au oferta bogata in domeniu. In loc sa te duci la banca sa rezolvi problemele, e suficient sa te asezi in fata calculatorului, la orice ora din zi si din noapte.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vrei sa-i trimiti cuiva bani? Se rezolva din cateva clickuri. Si poti sa il ajuti nu doar cu lei, ci si cu valuta. Pentru cei strangatori si atenti la portofel, prin Internet se pot face depozite bancare.
Dar poate cel mai important lucru este urmarirea extrasului bancar. Nu de alta, dar banii se duc, si macar asa stii pe ce si nu te trezesti la sfarsit de luna ca ti-ai terminat salariul si nu iti dai seama pe ce s-a dus. In loc sa stai la ghiseu ca sa primesti un teanc de foi, iata cum poti sa il vezi fara probleme pe calculator, mult mai simplu si mai usor de urmarit.
Multe dintre bancile din Romania permit autentificarea prin user si parola, insa majoritatea au ceva si mai bun: un token fizic, altfel spus un mic dispozitiv, de marimea unui calculator electronic, care genereaza coduri secrete, care sunt active doar un timp scurt. Ca sa NU aiba nimeni acces la banii tai, acest micut gadget poate fi deschis doar cu un cod. Destul de asemanatoare este autentificarea prin SMS. Practic, primesti un cod de acces valabil o perioada scurta de timp.
Si pentru ca traim in perioada de glorie a telefoanelor mobile si a tabletelor, nu trebuie sa stai in fata calculatorului ca sa faci toate aceste operatiuni. Bancile au aplicatii de mobil prin care poti face oricand plati cu comision mic, oriunde ai fi.
Asa ca, atunci cand te un prieten sa te roage sa il imprumuti cu 50 de lei, nu mai poti spune ca n-ai cum sa ajungi astazi la banca. Noua scuza e ca nu ti-ai luat dispozitivul de la banca cu tine si nu poti intra pe Internet Banking.