Povestea aproape unica a lui Pavel, elevul care a sarit peste examenul din vara pentru a lua o nota mai mare in toamna
Fara prea multe emotii, absolventii care nu au luat bacul in vara sau in anii trecuti s-au prezentat, miercuri, la examen. Dupa limba si literatura romana, au dat proba obligatorie a profilului, matematica sau istorie.
Din grupul tinerilor pusi pe distractie pentru care diploma de bacalaureat nu are greutate s-au desprins insa cativa care au obtinut note mari in prima sesiune, dar au avut ghinion la una dintre materii. Si s-au intors acum la scoala, hotarati sa treaca de acest examen.
In aceasta situatie este si Ionut. A iesit din sala de examen increzator ca va lua cel putin nota 9 la matematica. La prima incercare, in iulie, a fost coplesit de emotii, spune el, si nu a reusit sa scrie mai nimic.
"Nu am picat, nu mi-a iesit media. Acum nu stiu... Nu au mai fost emotiile alea de prima data. Am fost mai sigur pe mine. A fost asa ca e Bacu, ca e presiune si...", a spus Ionut Stanciu.
"Din cauza banilor, pentru ca meditatiile costa", a spus si Marian Catalin.
Parintii lui Marian nu si-au permis sa plateasca meditatii pentru trei materii, asa ca au exclus matematica. Pe cont propriu, baiatul spune ca nu a reusit sa obtina o nota de trecere, dar s-a pregatit temeinic pentru sesiunea de toamna.
La Iasi, in fata Liceului Tehnologic, reporterii Pro TV au intanit un alt caz special. Pavel a refuzat sa se prezinte la prima sesiune. A considerat ca are nevoie de mai mult timp pentru aprofundarea materiei. Voia sa se asigure ca va lua punctaj maxim.
"Pavel: Pentru promovarea examamenului de Bacalaureat este necesara invatarea, cum spunea Lenin: invatati, invatati, invatati!
Rep: De cate ori ai dat Bacul?
Pavel: Prima data...", a declarat elevul.
Altii au ales pur si simplu sa nu se prezinte. Experienta de munca sau competentele profesionale par sa castige teren in detrimentul diplomei. Cel putin asta spun cifrele. Din cei peste 60.000 de elevi care nu au promovat examenul de Bacalaureat la sesiunea din toamna, s-au prezentat doar 40.000. Restul de 20.000 pot fie sa isi continue studiile cu o calificare profesionala, fie sa ceara ajutor de somaj.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat, examen, subiecte, rezultate bacalaureat, rezultate, contestatii, frauda, edu, barem corectare,
Dată publicare:
27-08-2014 19:23