BACALAUREAT 2014. Elevii au primit la istorie un eseu despre evolutia statului roman. Ce subiecte au fost la matematica

×
Codul embed a fost copiat

BACALAUREAT 2014 - SUBIECTE SI BAREM MATEMATICA SI ISTORIE. Miercuri, 27 august, absolventii claselor a XII-a sustin proba obligatorie a profilului - matematica si istorie - in cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureat 2014.

BACALAUREAT 2014 - SUBIECTE SI BAREM MATEMATICA SI ISTORIE. Peste 36.000 de elevi s-au inscris la examentul de miercuri. Dintre acestia, cei mai multi - 31.845 - au ales matematica, in timp ce 4.383 vor sustine examenul la istorie.

EDU.RO va publica in jurul orei 15:00 subiectele si baremele de corectare la probele obligatorii ale profilului, matematica si istorie. www.stirileprotv.ro va tine la curent cu toate noutatile legate de proba scrisa de maine a Bacalaureat 2014 sesiunea de toamna.

UPDATE: La istorie, elevii au avut, la ultimul punct, de redactat un eseu despre evolutia statului roman si participarea Romaniei la relatiile internationale in secolul al XX-lea. In timp ce la matematica, la profilele tehnologic si mate-info, au avut de rezolvat functii. Sursa foto: Adevarul

Citește și
elev nunta Bac
De la nunta, direct la examenul de BAC. Cum a aratat prima zi a sesiunii din toamna prin ochii aburiti de vin ai unui elev

Citeste si: Subiecte si barem limba romana. Eseu despre George Bacovia pentru candidatii de la profilul real

Luni, elevii au sustinut prima proba scrisa din aceasta sesiune a Bacalaureat 2014, cea de Limba si literatura romana. Pentru cei peste 39.000 de absolventi de liceu inscrisi la proba de luni au fost pregatite doua tipuri de subiecte: pentru uman si pentru real.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educatiei, 29.616 dintre elevii inscrisi au absolvit clasa a XII-a in acest an, restul de 9.475 fiind din promotiile anterioare.

Perle de tot rasul... sau plansul au fost "culese" de profesori din lucrarile candidatilor, care au avut de prezentat la examenul de Bacalaureat tema si viziunea despre lume dintr-un text de George Bacovia. Totusi, sociologii spun ca felul in care unii elevi comenteaza subiectele de literatura, desi nu au invatat, dovedeste ca sunt creativi. Si capabili sa ia o nota de trecere.

Citeste si: PERLE de la BAC, sesiunea de toamna. "Daca nu dati subiecte mai usoare, pentru copii normali, eu nu mai vin la examen!"

CALENDARUL BACALAUREAT 2014 - SESIUNEA DE TOAMNA

18 - 19 august - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana

18 - 19 august - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna

19 - 20 august - Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala

21 - 22 august - Evaluarea competentelor digitale

25 august - Limba si literatura romana

26 august - Limba si literatura materna

27 august - Proba obligatorie a profilului

29 august - Proba la alegere a profilului si specializarii

1 septembrie - Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)

2 - 3 septembrie - Rezolvarea contestatiilor

4 septembrie - Afisarea rezultatelor finale

 

Citește și...
PERLE de la BAC, sesiunea de toamna.
PERLE de la BAC, sesiunea de toamna. "Daca nu dati subiecte mai usoare, pentru copii normali, eu nu mai vin la examen!"

Sesiunea de toamna a examenului de Bacalaureat a adus cea mai slaba prezenta din ultimii ani. Doar 39.000 de tineri s-au inscris la examenul de luni, de la romana. Perlele insa nu au lipsit.

De la nunta, direct la examenul de BAC. Cum a aratat prima zi a sesiunii din toamna prin ochii aburiti de vin ai unui elev
De la nunta, direct la examenul de BAC. Cum a aratat prima zi a sesiunii din toamna prin ochii aburiti de vin ai unui elev

Cu mers sovaielnic si mirosind a vin! Asa s-a prezentat un absolvent din Bucuresti la prima proba scrisa a bacalaureatului. Bause pana dimineata la o petrecere si nu-i de mirare ca inspiratia in fata foii de examen a fost ca in poezia lui Bacovia: plumb.

Mostenitorul unei averi de 160 de milioane de euro, prins in timp ce copia la BAC. Ce spunea inainte de examen
Mostenitorul unei averi de 160 de milioane de euro, prins in timp ce copia la BAC. Ce spunea inainte de examen

Victoras Micula iese din nou in evidenta la examenul de Bacalaureat. Dupa ce a picat proba din vara, azi a fost prins cand a copiat la Romana.

Recomandări
Scholz: „Un lucru s-a schimbat pentru moment: Rusia a încetat să mai ameninţe că va folosi arme nucleare”
Scholz: „Un lucru s-a schimbat pentru moment: Rusia a încetat să mai ameninţe că va folosi arme nucleare”

Riscul ca Moscova să recurgă la arme nucleare în conflictul din Ucraina a scăzut, deoarece comunitatea internaţională "a trasat o linie roşie" Rusiei, a afirmat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu publicat joi.

De ce nu ne vrea Austria în spațiul Schengen. Eugen Tomac:
De ce nu ne vrea Austria în spațiul Schengen. Eugen Tomac: "Cancelarul Nehammer vrea doar să umilească România"

Austria a rămas singura țară care nu vrea România în spațiul Schengen. Cancelarul Karl Nehammer a spus, miercuri, că unul dintre motivele pentru care nu dorește acest lucru este legat de securitate.

Când aflăm cine sunt cei 12 Faimoși de la Survivor 2023
Când aflăm cine sunt cei 12 Faimoși de la Survivor 2023

Când aflăm cine sunt cei 12 Faimoși de la Survivor 2023: Marea Dezvăluire, în exclusivitate pe VOYO