BACALAUREAT 2014. Elevii au primit la istorie un eseu despre evolutia statului roman. Ce subiecte au fost la matematica

Ultima actualizare: 29-08-2014 07:01

BACALAUREAT 2014 - SUBIECTE SI BAREM MATEMATICA SI ISTORIE. Miercuri, 27 august, absolventii claselor a XII-a sustin proba obligatorie a profilului - matematica si istorie - in cadrul sesiunii de toamna a Bacalaureat 2014.

BACALAUREAT 2014 - SUBIECTE SI BAREM MATEMATICA SI ISTORIE. Peste 36.000 de elevi s-au inscris la examentul de miercuri. Dintre acestia, cei mai multi - 31.845 - au ales matematica, in timp ce 4.383 vor sustine examenul la istorie.

EDU.RO va publica in jurul orei 15:00 subiectele si baremele de corectare la probele obligatorii ale profilului, matematica si istorie. www.stirileprotv.ro va tine la curent cu toate noutatile legate de proba scrisa de maine a Bacalaureat 2014 sesiunea de toamna.

UPDATE: La istorie, elevii au avut, la ultimul punct, de redactat un eseu despre evolutia statului roman si participarea Romaniei la relatiile internationale in secolul al XX-lea. In timp ce la matematica, la profilele tehnologic si mate-info, au avut de rezolvat functii. Sursa foto: Adevarul

Citeste si: Subiecte si barem limba romana. Eseu despre George Bacovia pentru candidatii de la profilul real

Luni, elevii au sustinut prima proba scrisa din aceasta sesiune a Bacalaureat 2014, cea de Limba si literatura romana. Pentru cei peste 39.000 de absolventi de liceu inscrisi la proba de luni au fost pregatite doua tipuri de subiecte: pentru uman si pentru real.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educatiei, 29.616 dintre elevii inscrisi au absolvit clasa a XII-a in acest an, restul de 9.475 fiind din promotiile anterioare.

Perle de tot rasul... sau plansul au fost "culese" de profesori din lucrarile candidatilor, care au avut de prezentat la examenul de Bacalaureat tema si viziunea despre lume dintr-un text de George Bacovia. Totusi, sociologii spun ca felul in care unii elevi comenteaza subiectele de literatura, desi nu au invatat, dovedeste ca sunt creativi. Si capabili sa ia o nota de trecere.

Citeste si: PERLE de la BAC, sesiunea de toamna. "Daca nu dati subiecte mai usoare, pentru copii normali, eu nu mai vin la examen!"

CALENDARUL BACALAUREAT 2014 - SESIUNEA DE TOAMNA

18 - 19 august - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana

18 - 19 august - Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna

19 - 20 august - Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala

21 - 22 august - Evaluarea competentelor digitale

25 august - Limba si literatura romana

26 august - Limba si literatura materna

27 august - Proba obligatorie a profilului

29 august - Proba la alegere a profilului si specializarii

1 septembrie - Afisarea rezultatelor (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)

2 - 3 septembrie - Rezolvarea contestatiilor

4 septembrie - Afisarea rezultatelor finale

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO