Barem limba română BAC 2018. Vezi aici rezolvarea subiectelor la română

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
barem limba romana bacalaureat 2018
Agerpres

Barem limba română BAC 2018. Pe site-ul bacalaureat.edu.ro a fost publicat baremul probei de limba română, care a avut loc luni.

 

Barem limba română BAC 2018. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, au început luni cu testul limba română. 136.871 de candidați s-au înscris în acest an la examen.

Miercuri, va avea loc proba obligatorie a profilului, iar joi este programată proba la alegere a profilului și a specializării.

Primele rezultate la bacauareat 2018 vor fi afisate miercuri, 4 iulie, iar cele finale pe 9 iulie.

Subiecte limba română BAC 2018 - real

Barem limba română BAC 2018 - real

Subiecte limba română BAC 2018 - uman

Barem limba română BAC 2018 - uman

Barem limba română BAC 2018. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Barem limba română BAC 2018. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului, precizează MEN.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6, cel puţin, la probele scrise.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO