BACALAUREAT 2017. Absolventii au sustinut marti proba de evaluare a competentelor lingvistice la limba romana


Ultimul update: Joi 08 Iunie 2017 07:14
Data publicarii: Marti 06 Iunie 2017 13:09
Categorie: Bacalaureat 2018

BACALAUREAT 2017. Absolventii de clasa a 12-a au inceput marti Bacalaureatul. Sustin proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Aceasta este doar incalzirea, pentru ca la probele orale elevii nu primesc note. Greul va incepe abia pe 26 iunie, cu probele scrise.

La Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Capitala, proba orala la limba romana a fost o joaca pentru absolventi, au sustinut multi dintre ei la iesire.

Elevii au avut de raspuns la niste intrebari pe baza unui text la prima vedere, apoi de construit un text argumentativ pornind de la o intrebare.

La aceasta proba, elevii primesc un calificativ mediu, avansat sau experimentat. Practic, doar cine nu se prezinta sau refuza sa raspunda pica acest test. In acelasi stil urmeaza si probele de evaluare a competentelor digitale si evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba straina. Greul incepe pe 27 iunie cu proba scrisa la limba si literatura romana.

Absolvent: "Mi-e frica la romana si mate si mai am de repetat. Asta o sa fac."

Rezultatele vor fi afisate pe 5 iulie. Anul trecut, 66,7 la suta dintre candidati au absolvit examenul de bacalaureat.

Calendarul examenului de bacalaureat

BACALAUREAT 2017. In 8 si 9 iunie va avea loc proba orala la limba materna, iar in 9 iunie si 12-13 iunie, candidatii vor sustine proba de competente digitale. Probele orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, programata intre 14 si 16 iunie.

Subiectele pentru probele orale de limba romana si limba materna cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta - experimentat, avansat si mediu.

In cazul in care un candidat refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele de la probele de competente lingvistice si digitale, se considera ca acesta nu a sustinut proba.

BACALAUREAT 2017. Probele scrise vor incepe in 26 iunie cu limba si literatura romana, 27 iunie - limba si literatura materna, 28 iunie – proba obligatorie a profilului si specializarii (matematica sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afisate in 5 iulie, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, afisarea rezultatelor finale fiind programata in 10 iulie.

Elevii participanti la olimpiade, dar si cei care au fost acceptati, in etapa preliminara, la universitati din strainatate vor sustine examenul national de bacalaureat intr-o sesiune speciala care va avea loc din 29 mai si pana in 9 iunie.

A inceput examenul de Bacalaureat pentru sportivii si olimpicii din loturile nationale:
A inceput examenul de Bacalaureat pentru sportivii si olimpicii din loturile nationale: "A fost mai usor decat ma asteptam"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Rezultate bacalaureat 2018 edu.ro
Rezultate finale Bac 2018, sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate, promovare de 29,7%
EDU.RO REZULTATE BAC 2018 sesiunea de toamnă. Notele au fost afișate. Rată de promovare - 26,9%
REZULTATE BAC 2018. Cea mai mare medie la sesiunea august-septembrie
BAC 2018 sesiunea de toamnă. Candidaţii susţin vineri proba orală la Limba română
BAC 2018. Tânăr eliminat de la proba de Geografie. „Părea că vorbește singur”
BAC 2018 sesiunea de toamnă. Elevii susțin joi proba la alegere în funcție de profilul studiat
elev bac matematica
Elevii, supărați că matematica n-are milă de ei la BAC. ”E jale”
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la matematică au fost publicate
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la istorie au fost publicate
Subiecte și barem de corectare BAC 2018 la probele la alegere au fost publicate
BAC 2018 sesiunea de toamnă matematică. Elevii susțin miercuri proba la alegere a profilului
BAC 2018 sesiunea de toamnă istorie. Elevii susțin miercuri proba la alegere a profilului