BACALAUREAT 2014: Masurile extreme la care au recurs autoritatile din China impotriva copiatului la examene
In trecut, copiatul la examene insemna, de cele mai multe ori, o hartiuta ascunsa in maneca sau notite scrise direct in palma sau antebrat. insa, acum, tinerii care se pregatesc pentru examene se folosesc de tehnologiile moderne pentru a copia.
Dupa aparitia pe piata a smartphone-urilor, a smartwatch-urilor, a ochelarilor Google, elevul modern are o varietate de gadget-uri pe care le-ar putea folosi pentru a trisa la examene, scrie intr-un articol CNN, citat de Mediafax.
In prezent, profesorii nu numai ca trebuie sa fie vigilenti in sala de examinare, ci trebuie sa fie la curent cu toate noile tehnologii aparute.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Consider ca toate aceste tehnologii vor reprezenta o problema. Vor exista consecinte care nu pot fi inca prevazute", a declarat Larry Rosen, profesor la Universitatea din California.
In Anglia, guvernul incepe sa raspunda la aceasta amenintare, potrivit Ministerului Educatiei.
Amenintarea invizibila
Unele dispozitive sunt imposibil de vazut, cum ar fi asa-numitele casti Bluetooth "invizibile". Acestea dspun de un microfon minuscul, care este legat de un telefon mobil. Astfel de dispozitive pot fi folosite pentru a primi raspunsuri de la cineva din exterior.
"Daca observam un student care isi misca stiloul sau pixul in dreptul computerului sau daca vad ca isi misca incheietura mainii, acestea sunt semnale ca probabil face fotografii. Atunci intervenim", spune Taylor Ellis, decan al unei universitati din Florida.
China ne arata VIITORUL
China pare sa fie tara care ne arata cum sa luptam impotriva copiatului. In scolile si universitatile din China se folosesc noile tehnologii pentru a combate "trisatul high-tech" de mai bine de un an. Membrii comisiilor de examinare folosesc monitorizarea semnalelor radio si verificarea studentilor cu scannere pentru a se evita copierea.
"Este greu sa gasesti profesorii care cunosc tot ce se intampla acum pe piata tehnologiilor. Ei nu stiu prea multe despre noile dispozitive aparute, asta se intampla doar in scolile de specialitate. Este nevoie de o schimbare in intreg sistemul de invatamant. in viitor, orice copil va avea un computer", a declarat Shelly Palmer, consultant digital media.
Sursa: Mediafax
Etichete: bacalaureat, examen, subiecte, rezultate, contestatii, frauda, copiat, edu, copiute, barem corectare,
Dată publicare:
24-06-2014 11:41