Simbol turistic mondial, Nisa pare astazi un oras bantuit. Ce spun turistii romani aflati inca acolo

×
Codul embed a fost copiat

Teroristii au lovit intr-un simbol turistic al Frantei, dar si al Europei intregi. Orasul Nisa este capitala vestitei Coaste de Azur, un loc splendid, cu arhitectura deosebita, care atrage anual milioane de turisti.

Cateva mii vin si din Romania. Reprezentantii agentiilor de turism se asteapta acum ca unii dintre ai nostri sa renunte la vacantele de pe Coasta de Azur.

Nisa, capitala Coastei de Azur, al cincilea oras ca marime al Frantei, este una dintre cele mai cunoscute si spectaculoase destinatii de vacanta din Europa, un adevarat simbol.

Teroristii au lovit in inima acestui simbol, faleza orasului numita 'Promenada Englezilor'.

Potrivit news.ro, Nisa gazduieste anual 4 milioane de oameni. Orasul este o destinatie turistica inca din secolul al XIX-lea, are hoteluri de 5 stele, cazinouri si restaurante elegante. A fost si este locul de vacanta preferat de aristocratii Europei, dar si de bogatii lumii.

Citește și
minut de reculegere la summit-ul Asia Europa
Reactii in lume dupa atentatul din Nisa. Vladimir Putin: "Draga Francois, Rusia stie ce inseamna teroarea"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

"Nisa a reprezentat de fiecare data o zona a oamenilor cu bani, in special Coasta de Azur a atras un numar mare de romani care si-au dorit o vacanta de lux. 8-10.000 de romani petrec vacanta anual pe Coasta de Azur. Romanii care pleaca in perioada urmatoare nu mai au acelasi apetit", a declarat Ciprian Enea, consultant in turism.

Mai ales ca turistii romani incearca sa plece cat mai repede din orasul care, pentru moment, a uitat de lux si stralucire.

''E totul inchis, plaje pe kilometri buni, armata, politie si multe caruri de televiziune. Noi vrem sa plecam in seara asta spre Monaco, pentru ca sunt convinsa ca totul va fi inchis diseara si ar fi cam aiurea sa ramai in statiunea asta", a declarat Luminita Balaban, turist.

Statiunea are un aer trist si dezolant, spun turistii romani. Plajele sunt inchise. Toate evenimentele si concertele au fost anulate. Promenada Englezilor, unde se afla si luxosul Hotel Negresco, a fost inchisa. Hotelul este construit inainte de primul Razboi Mondial de romanul Henri Negresco. Acesta a lucrat la Casa Capsa, apoi a plecat din Romania si s-a stabilit pe Coasta de Azur la inceputul secolului 20. A condus Cazinoul din Nisa si, vazand cati oameni bogati vin aici, a decis sa ridice un hotel de lux. Hotelul care ii poarta astazi numele a fost de-a lungul timpurilor preferat de miliardari americani si de familii de aristocrati din Europa.

"Ar trebui sa stam pana maine, dar ne gandim serios daca vom pleca astazi...pana in momentul asta nu am iesit din camera in care suntem cazati. Fiind in centru, aproape de locul unde a a vut loc atentatul suntem putin sceptici...'', a declarat Alexandra Cirlea, turista.

Chiar si asa consultantii in turism cred ca in doua saptamani turismul din Nisa o sa-si revina la normal. Astfel si-a revenit si Parisul dupa atentate.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
ATENTAT LA NISA. 84 de persoane au murit, iar alte 50 se
ATENTAT LA NISA. 84 de persoane au murit, iar alte 50 se "zbat intre viata si moarte". Fosta sotie a teroristului, arestata

Franta este din nou insangerata de un atac oribil, produs de Ziua Nationala. Un sofer de origine tunisiana a intrat joi seara cu un camion frigorific in multimea adunata la Nisa pentru sarbatoarea nationala de 14 iulie.

Reactii in lume dupa atentatul din Nisa. Vladimir Putin:
Reactii in lume dupa atentatul din Nisa. Vladimir Putin: "Draga Francois, Rusia stie ce inseamna teroarea"

Carnagiul de la Nisa a starnit reactii la nivel mondial. Liderii lumii au transmis condoleante si au condamnat atacul. 

Marturiile romanilor de la Nisa:
Marturiile romanilor de la Nisa: "Camionul avea oameni prinsi de bara masinii si tot inainta in multime"

Un roman originar din Buzau, stabilit la Nisa si aflat printre supravietuitorii atacului, a postat pe Facebook un anunt in care povesteste trauma traita si cat de aproape a fost de moarte.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.

Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să
Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să "corupă" alegerile din 2016. Cum se apără

La New York a început, sâmbătă, procesul istoric în care Donald Trump e acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu o vedetă din filmele pentru adulți.