Simbol turistic mondial, Nisa pare astazi un oras bantuit. Ce spun turistii romani aflati inca acolo
Teroristii au lovit intr-un simbol turistic al Frantei, dar si al Europei intregi. Orasul Nisa este capitala vestitei Coaste de Azur, un loc splendid, cu arhitectura deosebita, care atrage anual milioane de turisti.
Cateva mii vin si din Romania. Reprezentantii agentiilor de turism se asteapta acum ca unii dintre ai nostri sa renunte la vacantele de pe Coasta de Azur.
Nisa, capitala Coastei de Azur, al cincilea oras ca marime al Frantei, este una dintre cele mai cunoscute si spectaculoase destinatii de vacanta din Europa, un adevarat simbol.
Teroristii au lovit in inima acestui simbol, faleza orasului numita 'Promenada Englezilor'.
Potrivit news.ro, Nisa gazduieste anual 4 milioane de oameni. Orasul este o destinatie turistica inca din secolul al XIX-lea, are hoteluri de 5 stele, cazinouri si restaurante elegante. A fost si este locul de vacanta preferat de aristocratii Europei, dar si de bogatii lumii.
"Nisa a reprezentat de fiecare data o zona a oamenilor cu bani, in special Coasta de Azur a atras un numar mare de romani care si-au dorit o vacanta de lux. 8-10.000 de romani petrec vacanta anual pe Coasta de Azur. Romanii care pleaca in perioada urmatoare nu mai au acelasi apetit", a declarat Ciprian Enea, consultant in turism.
Mai ales ca turistii romani incearca sa plece cat mai repede din orasul care, pentru moment, a uitat de lux si stralucire.
''E totul inchis, plaje pe kilometri buni, armata, politie si multe caruri de televiziune. Noi vrem sa plecam in seara asta spre Monaco, pentru ca sunt convinsa ca totul va fi inchis diseara si ar fi cam aiurea sa ramai in statiunea asta", a declarat Luminita Balaban, turist.
Statiunea are un aer trist si dezolant, spun turistii romani. Plajele sunt inchise. Toate evenimentele si concertele au fost anulate. Promenada Englezilor, unde se afla si luxosul Hotel Negresco, a fost inchisa. Hotelul este construit inainte de primul Razboi Mondial de romanul Henri Negresco. Acesta a lucrat la Casa Capsa, apoi a plecat din Romania si s-a stabilit pe Coasta de Azur la inceputul secolului 20. A condus Cazinoul din Nisa si, vazand cati oameni bogati vin aici, a decis sa ridice un hotel de lux. Hotelul care ii poarta astazi numele a fost de-a lungul timpurilor preferat de miliardari americani si de familii de aristocrati din Europa.
"Ar trebui sa stam pana maine, dar ne gandim serios daca vom pleca astazi...pana in momentul asta nu am iesit din camera in care suntem cazati. Fiind in centru, aproape de locul unde a a vut loc atentatul suntem putin sceptici...'', a declarat Alexandra Cirlea, turista.
Chiar si asa consultantii in turism cred ca in doua saptamani turismul din Nisa o sa-si revina la normal. Astfel si-a revenit si Parisul dupa atentate.