Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șezlonguri și cearșafuri lipite la plajă. Litoralul e arhiplin de Sfânta Maria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei care nu au ajuns la festivitățile dedicate Zilei Marinei au dat luptele lor, dar pe uscat. A fost atât de aglomerat încât la ora prânzului mergeai pe vârfuri, printre cearșafuri.

Și terasele erau pline ochi. Explicabil, în condițiile în care sunt peste 200 de mii de oameni în acest sfârșit de saptamână la malul mării.

Astăzi, de "Sfânta Maria Mare", cum este numită popular, este poate cea mai frumoasă perioadă din sezonul estival, când îi sărbătorim pe cei aproape 3 milioane de români, dar și ziua Marinei Române.

Sunt peste 200 de mii de turiști la mare. Cei mai mulți dintre ei au ales stațiunile din Sud - Eforie, Costinești, Neptun și Jupiter, care oferă mai multe facilități pentru familiile cu copii.

Urmează Mamaia unde în acest weekend turistii sunt așteptați în cluburile exclusiviste. Pentru ei au fost organizate petreceri tematice la care sunt invitați artisti din țară, dar și DJ celebri din Europa.

Cele mai multe dintre hotelurile și pensiunile de la malul mării funcționează zilele acestea pe baza unor rezervări, așa că ar fi bine să luați în calcul și acest detaliu. Altfel riscați să nu mai prindeți mese libere la restaurante sau chiar șezlonguri disponibile pe plaje. Pe de altă parte, astăzi, la răsărit, ziua a început cu o surpriză.

Într-o lumină de poveste, Corul Madrigal a cântat la malul Mării Negre. Un loc în care energia și grația muzicii completează lucrarea unică a naturii. Mii de oameni au participat fascinați la spectacol pe plaja transformată în scenă. Dincolo de aceste momente unice, vacanța a început pentru cei mai mulți dintre turiști direct cu o baie în mare, mai ales ca apa este caldă și limpede. A fost așa de aglomerat încât, pe plajă, șezlongurile erau lipite.

La fel de aglomerat este și la terase.

Cristina Dragomir, manager terasă: „Cred că ne-au călcat pragul peste 400 de persoane și mai avem mult până la sfârșitul programului. Astăzi s-a mers mult pe pește de asemenea ciorbe fripturi, dar în general ciorbe, fiind Sfânta Marie lumea mănâncă tradițional încă.”

Și vremea este perfectă pentru vacanță. Apa mării are 26 de grade celsius, iar în aer sunt în jur de 30.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult