Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Weekend plin la Păltiniș. Concurs freestyle de mountain-bike, fără spectatori

Your browser doesn't support HTML5 video.

Weekend plin în stațiunea Păltiniș, unde cei mai iscusiți mountain-bikeri din țară și-au dat întâlnire pe pârtii.

Și nu oricum, aceștia s-au reunit pentru un concurs plin de adrenalină, pe un traseu presărat cu obstacole.

Din păcate, evenimentul, ajuns deja la cea de-a 5-a ediție, a fost ținut fără spectatori. În cel de-al 5-lea an, concursul dedicat montain-bike-ului freestyle de iarnă a fost organizat organizat în tonul acestui sezon pandemic - adică fară spectatori, pe o pârtie rezervată doar concurenților.

Concurent: „A avut câteva jump-uri, câteva kickere. Trebuie să ai grijă un pic la gheață, condițiile au fost bune zăpadă ne-a ajutat.”

Traseul a fost presărat cu obstacole construite din zăpadă, iar roțile bicicletelor au avut o aderență cum nu se poate mai bună. Deși condițiile meteo nu au fost optime, cicliștii s-au descurcat de minune.

Citește și
Concurs inedit între snowmobil și mașină de curse, la Păltiniș. Care este mai rapid
Concurs inedit între snowmobil și mașină de curse, la Păltiniș. Care este mai rapid

Concurent: „A trebuit să așteptăm niște temperaturi mai joase pentru condiții optime de dat, temperatura nu te ajută prea tare, suspensiile sunt mai tari, frânele merg mai rău, însă poate fi distractiv.”

La final sportivii și-au dat singuri note, iar câștigătorii au primit echipamente de ultimă generație.

Și pârtiile dedicate celorlalți iubitori de zăpadă au fost animate. Muzica și vremea bună au alungat gerul, iar turiștii din toată țara au descoperit frumusețea din munții Cindrel.

Turist: „Superb chiar dacă este frig, soarele puțin ne-a ajutat. A dezmorit puțin temperatura, ne bucurăm de zăpadă și zielele ramase de schiat."

Cuplu: „Zăpada e foarte bună, e artificială dar e ok"

Ioana Dragomir reprezentant complex montan: „Se schiază pe toate pârtiile, majoritatea oamenilor înțeleg importanța respectării normelor de prevenție și a distanțării ."

Pârtiile de la Păltiniș rămân deschise și în timpul săptămânii, iar sezonul de schi se va prelungi până în luna martie, cred administratorii pârtiilor. Cei care vor să se bucure de zăpadă găsesc camere de la 120 de lei pe noapte, iar reducerile de extrasezon de pe pârtii ajung până la 30%.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult