Ce mijloc de transport este mai rapid pe zăpadă groasă şi pe gheață lucioasă? Asta au vrut să afle doi sportivi. Unul a pilotat o mașină de curse, iar altul a gonit pe un snowmobil.


Întrecerea inedită s-a desfăşurat la Păltiniș, unde zăpada căzută în ultimele săptămâni a asigurat suportul potrivit pentru o astfel de competiție.

Caii putere ai mașinii și versatilitatea snowmobilului au sporit adrenalina celor doi competitori, iar curbele strânse și pantele înclinate au făcut întrecerea extrem de interesantă.

Cei doi sportivi nu sunt străini de lumea sporturilor extreme. Dublu campion mondial la snowboard, Martin conduce la fel de bine motocicleta de off-road, însă în sezonul rece este un mare împătimit al snowmobilelor.

La volanul maşinii de curse este Sebastian. Cu multiple participări în curse de raliu, naţionale şi internaţionale, el este cel mai prolific pilot sibian.

Sportivii s-au întrecut pe un traseu care a inclus parcările complexului de schi, iar apoi a urmat o urcare cu adevărat provocatoare. Pilotul snowmobilului şi-a menţinut avantajul în zăpada mare şi a câştigat concursul la o diferenţă de 3 secunde.

Martin Freinademetz: „A fost chiar o provocare! Am observat avantajele și dezavantajele. Snowmobilul este clar mai bun pe zăpadă, iar mașina pe gheață.”

Sebastian Barbu:De data aceasta a câştigat Martin. Concursul a început în parcare, unde am plecat într-un uşor avantaj, însă snowmobilul a fost mult mai rapid pe zăpadă, când am intrat pe pârtia de sănii. Iar ultimele porţiuni de viraje au fost decise pentru snowmobil."

Cursa a fost o provocare şi pentru schiorii care se pregăteau pentru un concurs de schi extrem.

Martin Freinademetz: „Într-o curbă, am văzut dintr-o dată doi schiori, m-am ghemuit și au sărit peste mine!"

Cei doi se vor întâlni şi sezonul următor, însă vor schimba locurile între ei. Snowboarderul va deveni pilot de curse, iar pilotul va trece pe snowmobil.

Complexul de schi din staţiunea Păltiniş va găzdui şi alte evenimente sportive în săptămânile din acest sezon de iarnă. Pârtia este întreţinută, inclusiv cu zăpadă artificială, iar condiţiile de schi sunt potrivite pentru câteva zile de relaxare - dacă ajungeţi prin zonă.