Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini epice cu Leonard Doroftei. Pe ce melodie celebră se antrenează "Moșul" în Canada | VIDEO

Chiar dacă a ales să se stabilească în Canada, în urmă cu câțiva ani, Leonard Doroftei, 52 de ani, nu a uitat de unde a plecat.

Dacă în România era patron de restaurant, în țara din America de Nord, "Moșul" face ce știe cel mai bine. Fostul mare pugilist și-a deschis o sală de box și caută campioni.

Înainte de a le arăta tinerilor canadieni ce trebuie să facă în ring, Doroftei își începe ziua cu o încălzire în stil de mare campion.

Născut în Ploiești, "Moșul" se pregătește pe muzică românească. Piesa lui prefeartă este cântată de Irina Loghin și se numește "Mândră-i Valea Prahovei".

Citește și
leonard doroftei
Doroftei a ajuns la o înțelegere cu Primăria din Ploiești. Unde își va muta barul evacuat
Palmares de invidiat pentru "Moșul" Doroftei

Leonard Doroftei a început să practice boxul la vârsta de 14 ani, la clubul Prahova Ploiești. Între 1986 și 1988 a cucerit în fiecare an titlul național la juniori.

A obținut cinci titluri naționale la seniori în 1992, 1993, 1994, 1996 și 1997.

A câștigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 și la Atlanta în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 și campion european în 1996 și 1997.

Palmaresul său la amatori: 239 de victorii și 15 înfrângeri.

În 1997, Leonard Doroftei a devenit boxer profesionist, iar pe 5 ianuarie 2002 a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria semi-ușoară a versiunii WBA, după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Răul Horacio Balbi.

Pe 31 mai, la București, Leonard Doroftei a luptat din nou împotrivă lui Balbi, românul impunandu-se iar. A urmat meciul cu americanul Paul Spadafora, contând pentru unificarea titlurilor WBA și IBF, la categoria semiușoară. Desi conform statisticilor Leonard Doroftei a punctat de 344 de ori, în timp ce Spadafora de 259 de ori, cei trei judecători au dat decizia de egalitate.

Pe 24 octombrie 2003, Leonard Doroftei a pierdut titlul de campion mondial WBA, după ce meciul programat la București împotrivă panamezului Miguel Callist a fost anulat pentru că românul a depășit greutatea categoriei sale la cântarul oficial.

Doroftei s-a retras din activitatea sportivă pe 24 iulie 2004, după lupta pierdută împotrivă canadianului Arturo Gatti contând pentru centura WBA de la o categorie superioară.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult