Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un pacient a așteptat 6 ore pe masa de operație. ”Domnul doctor, faceți ceva că mor”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Situație absurdă la Craiova, în cel mai mare spital din Oltenia. Un bărbat a așteptat șase ore pe masa de operație, până când să primească ajutorul de care avea nevoie.

Pacientul povestește că medicul care urma să îl opereze i-a spus că nu are suficient personal medical, apoi ar fi refuzat să facă intervenția într-o altă sală din spital.

Pacientul s-a prezentat la spital duminică dimineață, cu dureri puternice în zona inghinală. După ce l-a consultat, medicul urolog a decis că se impune o intervenție chirurgicală. De aici au început însă problemele pentru pacient.

Doctorul l-a dus în sala de operație, însă i-a spus că nu poate începe intervenția, pentru că nu are asistente cu care să lucreze.

Reprezentanții spitalului spun că medicul nu a respectat un protocol intern.

Citește și
copil, mort, shaorma, fast-food, rezultate, ambulanta, toxiinfectie,
Anchetă în Suceava, după ce o gravidă și fătul de 8 luni au murit în ambulanță, în drum spre spital

Potrivit acestuia, în zilele de weekend se poate opera doar în anumite săli de operație, unde există personal specializat și tot ce este necesar. De cealaltă parte, medicul urolog susține că ar fi pus în pericol viața pacientului. În cele din urmă, a fost chemat un alt doctor de acasă, și operația s-a putut efectua.

Bolnavul în vârstă de 42 de ani spune că a așteptat șase ore în sala de operație, unde a implorat să fie scăpat de dureri.

Aurel Drugă, pacient: ”Domnul doctor, l-am rugat de n ori, domnul doctor, faceți ceva că mor aici, nu am ce să îți fac, că nu am cu cine să te fac. Eram tulburat.”

Medicul i-a spus, însă, că nu poate opera decât în sala de pe secția de urologie unde, la acea oră, nu era personal suficient. A refuzat să meargă într-o altă sala de operație, aflată la un etaj inferior.

Mugur Riza, medic urolog SCJU Craiova: ”E incorrect și nu pot să fac operație cu alt gen de instrumente și cu o echipa care nu e antrenată pentru așa ceva… Nu avea siguranță actului operativ și aș fi pus în primul rând viața lui în pericol.”

Alin Demetrian, manager SCJU Craiova: ”Domnul doctor care era de gardă…a refuzat să coboare un etaj, acolo unde era firesc să opereze, dorea deschiderea unui bloc operator care la acea oră, duminică seara, trebuia să fie închis…s-a jucat cu timpul, cu durerea pacientului”.

Un alt medic a fost chemat de acasă pentru a face intervenția chirurgicală, care a durat 20 de minute.

Paul Tomescu, medic, șef clinică urologie SCJU Craiova: ”Eu mi-am făcut datoria. Am venit în 10 minute, am mers cu bolnavul în sala de operații destinată special din blocul operator, de la etajul 6 care este rezervată intervenției pe timpul după - amiezii și noaptea…a fost o intervenție ușoară.”

Alin Demetrian, manager SCJU Craiova: ”Am solicitat note explicative și de la colegii din blocul operator, am solicitat și reunirea de urgență a consiliului etic. ”

Luni dimineață, medicul urolog a blocat cu un stativ ușa sălii de operație. Acum, mai multe reclamații care au fost făcute la adresa lui vor fi analizate de conducerea spitalului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult