Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Seri de filme despre Casa Regală a României, în Parcul Coloanei Infinitului din Târgu Jiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Parcul Coloanei Infinitului din Târgu Jiu găzduiește timp de trei seri proiecții inedite de filme istorice despre Casa Regală a României.  

Vineri seară a fost prezentat un film despre Regele Mihai și implicarea sa în cel de-al Doilea Război Mondial.

Regele Mihai I al României se adresează națiunii. Românii de pretutindeni se adună în jurul radioului, iar ceea ce urmează să anunțe e extrem de important”.

Evenimentele de acum opt decenii - sau mai mult - sunt prezentate în trei filme documentare, care pot fi văzute până duminică seara. În public este prezent și Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai I.

Localnic: ”Am venit cu mare drag, mai ales că e prezent prințul. Aveam senzația inițial că e mai detașat, mai rece, dar e un tip cald, foarte OK”.

Citește și
Regele Mihai și Prințul Philip
Legăturile între Prințul Philip și Regele Mihai. Au fost veri și erau născuți în aceeași zi

Localnic: ”Eu am venit pentru istorie, pentru faptul că sunt foarte interesat de istorie și face parte din istoria noastră, care trebuie cunoscută cu bune și cu rele”.

Accesul la proiecțiile din Parcul Coloanei Infinitului este gratuit

Marcel Iacobescu, prefect de Gorj: „Mă bucur că sunt atât adulți, cât și copii, mai ales copii la acest festival și tare m-aș bucura să se aplece asupra istoriei noastre pentru că avem o istorie frumoasă”.

În urmă cu o lună, Nicolae al României era prezent pentru prima dată la Turneul Stradivarius organizat în Parcul Coloanei Infinitului ca invitat special. Spune că s-a îndrăgostit de acest loc.

Nicolae al României, inițiatorul proiectului: „Acum o lună am mai fost și mi-a plăcut conceptul de eveniment afară, mai ales că e vară, e cald și cred că e o bucurie pentru toată lumea să fie afară”.

Dan Drăghicescu, producător asociat al filmelor prezentate: ”Să fim în Tg. Jiu, în parcul Coloanei Infinitului lui Brâncuși, e o onoare și mai ales prin prisma că prezentăm un film istoric cu Regele Mihai”.

Adrian Tudor, organizator: ”E foarte important ca astfel de acțiuni să se regăsească și în școli. Dacă le vorbim tinerilor în școli despre monarhie, trebuie să le prezentăm și astfel de filme documentare foarte bine realizate".

Accesul la proiecțiile din Parcul Coloanei Infinitului este gratuit. Cine nu prinde loc pe scaune poate să stea şi pe iarbă.

Sâmbătă seară va fi proiectat un film despre Regina Maria, iar duminică seară un alt documentar despre viața Regelui Mihai.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult