Cea mai gustoasă ciorbă de miel pentru masa de Paște. Rețeta unui bucătar cunoscut
Galerie foto
Invata cum sa prepari o ciorba de miel gustoasa si sanatoasa chiar de la Alexandru Hora de la MasterChef, care ne-a dat o reteta de Paste delicioasa.
=> MESAJE DE PASTE: Ce urari le poti trimite celor dragi de Paste => RETETE DE PASTE: Friptura de miel la cuptor si gratar => RETETE DE PASTE: Cum vopsim ouale de Paste natural, fara sa folosim vopsea
Cum prepari ciorba de miel pentru Paste
Ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara ciorba de miel sunt: - piper - sare - 0,5 kg smantana - 2 frunze tarhon - 1 ceapa mare - 1/2 kg macris - 1/4 radacina telina - 1 gulie - 1 radacina patrunjel - 1 morcov - 1/2 ardei gras - 6 litri apa - carne de miel pulpa si gat
Se spala carnea in prealabil cu putin otet, sa ii ia mirosul. Se pune apa la fiert, carnea de miel se portioneaza in 10 bucati. Adaugam carnea atunci cand clocoteste apa, iar in acest fel carnea nu va face spuma.
Se lasa carnea de miel sa fiarba si cand e pe jumatate fiarta se adauga sarea si legumele taiate cuburi sau razuite (dupa preferinta). Intre timp se feliaza macrisul care va fi adaugat spre final, iar la final adaugam smantana.
Lasam ciorba de miel sa dea in cateva clocote si adaugam tarhonul tocat marunt, apoi luam oala de pe foc. Gustam ciorba, adaugam sare, piper si asezonam dupa gust.
Indiferent ce reteta de Paste alegi pentru a gati ciorba de miel, familia ta va ficu siguranta fericita sa guste preparate traditionale delicioase, special pregatite pentru meniul de Paste.
Vezi mai multe retete pe www.foodstory.ro.
Sursa: foodstory.ro
Etichete: paste , masterchef , ingrediente , retete , retete de paste , retete traditionale , retete de pasti
Dată publicare: 01-05-2021 14:21