Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Idei pentru mese ușoare după Paște. Cum se prepară salata Halloumi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Paştele, cu toate excesele sale alimentare a trecut, şi nu puţini sunt aceia, care simt nevoia, să ia măsuri.

Odată terminate ''rezervele'' de sarmale, friptura, drob, și cozonaci, este bine să gătiţi supe și salate, cu multe legume și verdeață, spun nutriționiștii.

Sunt bune toate crudităţile, fie că tocaţi o varză cu puţin mărar, ori amestecaţi o salată verde, cu ridichi şi ceapă. Bucătarii cu ştaif, vin cu sugestii exotice, însă rezultatul este acelaşi. Toate vă ajută să intrați în formă mult mai ușor. Cel mai uşor de pregătit este salata. Sunt milioane de reţete în general uşor de făcut.

Alex, şef sala restaurant: ''Aici avem o salată Halloumi, foarte uşor de preparat acasă, cu ingrediente pe care le găsim peste tot - avem brânza Halloumi, roşii cherry, rodie proaspătă, nuci, seminţe, muguri de pin, baby spanac, mix de salată iceberg, foarte uşoare, simplu de pus laolaltă. Are ca dressing sos de miere combinat cu oţet, este un gust dulce-acrişor.''

Secretul la această salată, ne spun specialiştii, este brânza Halloumi - trebuie să aveți grijă să nu o ardeți. Gustul e desăvârşit doar dacă ingredientele sunt proaspete. Pentru cei care nu se satură cu salata, un aperitiv bogat în proteine e soluţia.

Citește și
miel
Pensiunile din Bucovina, pline de turiști, de Paște. Rețeta mielului pregătit 48 de ore

Alex, şef sala restaurant: ''Aici avem un aperitiv cu icre roşii, foie gras şi blue cheese, cu pere, cu dulceaţă de pere. Putem să bem o limonadă cu mentă, iar dacă vrem vin - cu salata, am putea merge cu un vin alt, apoi cu un roze tânăr.''

Nutriţioniştii spun că orice mâncare uşoară, bazată pe legume şi pe carne slabă este foarte bună. Feriţi-vă de grăsimi şi făinoase, cel puţin o perioadă. Ciorbele din legume, supele, mâncărurile cu pasăre ori fructele de mare ne ajută să trecem la o alimentație normală.

Șerban Damian, nutriţionist: ''Un peşte la cuptor cu legume este extrem de uşor de digerat, e o trecere către zona sănătoasă, trecem de grăsimile saturate, din ouă, către grăsimile nesaturate, pe care le găsim din abundenţă în pește. Dacă vrei un dulce uşor, poţi să mănânci o salată de fructe sau iaurt cu fructe la congelator şi ai obţinut o îngheţată foarte light, ușoară''.

Dacă vreţi să slăbiţi, nu uitaţi să mâncaţi ardei iute. Proaspăt, uscat sau murat, vă ajută să ardeţi grăsimile. Un alt aliat de nădejde este şi usturoiul, care ne dă senzaţia de saţietate.

Şi încă un sfat preţios. Să nu uităm să ne hidratăm! Să bem apă cât mai multă, mai ales dacă în perioada sărbătorilor am băut şi alcool.   CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult