Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cozi interminabile la Direcțiile de Taxe Locale în ultima zi de reduceri

Your browser doesn't support HTML5 video.

În ultima zi în care au beneficiat de reduceri în cazul impozitelor pentru maşină, casă şi terenuri românii s-au aşezat, iar la coadă în fața Direcţiilor de taxe locale.

Mulţi s-au plâns că au mai încercat însă, nu au reuşit să intre din cauza aglomeraţiei. Pe de altă parte, peste 1 milion de persoane s-au achitat de dări on-ine după ce s-au înscris pe platforma dedicată.

Nerăbdători, cu actele în braţe, oamenii s-au aşezat la coadă de la prima oră.

Reporter: Cât timp aţi stat şi aţi aşteptat la coadă?

Bătrân: Păi, n-am stat decât aproape o oră.

Tânăr: ”Trebuie să înregistrez un raport de evaluare pentru un imobil, pentru un impozit mai mic. Am încercat online ieri şi alaltăieri şi nu mi se livrează un număr de înregistrare, atunci am venit aici”.

Unii oameni au spuns că au încercat să-şi facă programare online, alţii că a fost prea aglomerat până acum ca să-şi rezolve problemele.

Citește și
Florin Citu, Raluca Turcan
Premierul se delimitează de greșelile miniștrilor fără mască: Le-am cerut să plătească amenda

Femeie: ”E a treia oară când vin, de două ori am renunţat, asta e treia oară, mai devreme, să reuşesc să înscriu maşina. Asta e sistemul în România. Platforma online pentru programări online e blocată”.

La intrare sunt întâmpinaţi de un anunţ care pe mulţi i-a contrariat. Pentru programări online, trebuie să meargă fizic la un alt sediu.

Şi totuşi sunt tot mai numeroşi cei care au reuşit să-şi achite măcar taxele şi impozitele online, folosind platforma guvernamentală Ghiseul.ro.

Site-ul a înregistrat de curând un milion de utilizatori.

Octavian Oprea, Autoritatea pentru Digitalizarea României: ”Până astăzi, prin ghiseul.ro, s-au colectat aproape 350 de milioane de lei. Vârful maxim de tranzacţii ne aşteptam să fie înregistrat miercuri, deoarece e ultima zi din an când oamenii beneficiază de acea bonificaţie. De-a lungul timpului, a fost şi vina statului român pentru că nu a încurajat oamenii să vină spre platformele digitale”.

Până la vară, pe platformă vor intra şi Universităţile. Iar la toamnă ar putea primi şi o variantă nouă pentru mobil.

Autorităţile din România vor să creeze cu bani europeni şi un aşa-zis ''cloud guvernamental'', adică un centru virtual uriaş în care să fie strânse datele instituţiilor publice. Totul s-ar face prin Programul Naţional de Redresare, care deocamdată este doar pe hârtie. Până atunci, România rămâne codaşă în Uniunea Europeană la capitolul digitalizare în instituţiile de stat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult