Modifica setarile cookie
Toate categoriile

CNCAV a aprobat vaccinarea tip ARNm COVID-19 a persoanelor dializate și nedeplasabile

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a aprobat, joi, cerintele referitoare la vaccinarea tip ARNm COVID-l9 a persoanelor dializate și a persoanelor nedeplasabile.

Astfel, potrivit documentului, persoanele dializate se vaccinează împotriva COVID - 19 în etapa a II-a a strategiei de vaccinare, prevăzută in Hotărârea Guvernului nr. 103112020 cu modificările ulterioare.

Pentru pacienții care decid în favoarea vaccinării, personalul desemnat din centrul de dializă realizează programarea la vaccinare în centrul /centrele de vaccinare din proximitatea centrului de dializă la care pacienții urmează tratamentul cronic, la care sunt arondați prin grija DSP județean/DSPMB.

Vaccinarea pacienților se va realiza fie înainte, fie (preferabil) imediat după efectuarea ședinței de dializă, (astfel încât intervalul de timp de așteptare pentru vaccinare să fie redus la minim).

Programarea pacienților se poate efectua conform procedurilor în vigoare, preferabil de catre personalul medical din centrul de dializă, pentru a se asigura respectarea arondării centrelor de dializă la centrele de vaccinare.

Citește și
Diana Sosoaca
Profesorul Rafila, schimb acid de replici cu Diana Șoșoacă, pe tema testărilor Covid-19
Vaccinarea împotriva COVID-l9 a persoanelor imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu

 

Persoanele imobilizate sau nedeplasabile aflate la domiciliu se vaccinează împotriva COVID-19, în baza deciziei personale, în etapa a doua a strategiei de vaccinare, se mai arată în documentul emis de CNCAV.

Unitățile administrativ-teritoriale, prin intermediul structurilor de asistență socială, întocmesc liste cu persoanele imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu, împreună cu asistenții personali ai acestora (dacă au) și cu membrii de familie care locuiesc in aceeași gospodărie.

Medicii de familie care au pe lista proprie persoane imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu, vor colabora activ cu structurile de asistență socială, pentru intocmirea listei.

Documentul integral poate fi consultat AICI.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult