Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Afacerile cu păstrăvării merg excelent în postul Crăciunului. Care sunt câștigurile

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Postul Crăciunului, cu multe dezlegări la pește, afacerile cu păstrăvării merg excelent. Este și cazul multor Direcții Silvice care au amenajat bazine piscicole și nu duc lipsă de clienți.

Cei mai mulți preferă păstrăvul pentru că are carnea gustoasă și un preț accesibil.

Păstrăvăria de la Tismana aparţine Direcţiei Silvice Gorj şi este una dintre cele mai vestite din Oltenia. În cele 75 de bazine pot creşte până la 100 de tone de păstrăvi.

Direcţia Silvică încheie anul cu un profit de doua milioane de lei, dublu faţă de cel estimat. În plus, angajaţii se pregătesc să livreze peşte proaspăt şi în câteva hipermarketuri din ţară.

Tot în sudul ţării, la Ianca, mulţi clienţi îşi aleg păstrăvii direct din bazin. Aici, preţul este de 19 lei pe kilogram.

Citește și
carne
Alternativa pentru cei care nu vor carne de porc la masa de Crăciun. Prețurile la oaie sau mistreț

"Cumpăr păstrăv pentru că îl consider un peşte bun și cât de cât ecologic și curat. Prețul e 19 lei, am înțeles cu tot cu TVA pe când în supermarketuri este undeva la 22-25", spune un client.

Din vânzarea peştelui, Ocolul Silvic Corabia va încasa peste 400.000 de lei. Păstrăvii din bazine primesc mâncare adusă din Danemarca şi Italia.

Ion Ciocârlan, şef Ocolul Silvic Corabia: "Păstrăvăria a fost cu profit, 2 angajați, apa nu ne costă nimic, curent electric nu folosim decât pentru iluminat, pentru securitate".

Direcţiile silvice mai fac bani frumoşi, acolo unde este interes, şi din vânzarea fructelor de pădure, a ciupercilor, plantelor medicinale şi a mierii. În unele zone comercializează şi vânat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult