Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Guvernul a deblocat peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și al asistenței sociale. Câte locuri sunt alocate medicilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 2.000 de posturi în domeniul sanitar și al asistenței sociale au fost deblocate, joi, prin decizia Guvernului.

700 de posturi sunt pentru medici. Măsura a fost luată pentru a reduce deficitul de personal din spitalele aflate în subordinea autorităților locale. În ianuarie au mai fost deblocate 7.600 de posturi după proteste repetate ale sindicatelor din sănătate. Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, prin memorandum, organizarea de concursuri sau examene pentru ocuparea a 2.226 de posturi vacante sau temporar vacante din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale.

Astfel, în memorandum au fost propuse spre aprobare: 706 posturi de medici, 100% din numărul de posturi solicitat; 45 de posturi privind alt personal de specialitate medicosanitar cu studii superioare (asistent social, farmacist, biolog, biochimist, fizician, kinetoterapeut, psiholog, inginer, tehnician de radiologie şi imagistică etc.), respectiv 30% din posturile solicitate, 88; alte 5 posturi pentru personal de cercetare, adică 30% din numărul total solicitat de posturi, 7; 746 de posturi de asistent medical, 50% din totalul solicitat, 1.448.

Prin acelaşi memorandum s-a propus ocuparea prin concurs a: 72 de posturi pentru alt personal cu studii medii (registrator medical, statistician medical etc.), respectiv 30% din totalul solicitat, 167 de posturi; 470 de posturi pentru personal auxiliar (îngrijitoare, brancardier, infirmieră, băieşi etc.), 30% din 1.445 posturi solicitate; 75 de posturi pentru personal TESA, adică 30% din totalul solicitat de spoturi, 180; 107 posturi pentru muncitori şi personal de deservire, respectiv 30% din cele 280 de posturi solicitate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult