Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alexandru Rafila: Nu există în România niciun pericol biologic de sănătate publică legat de situaţia din Turcia

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, dă asigurări nu există pentru România niciun pericol biologic de sănătate publică legat de situaţia din Turcia.  

Întrebat dacă există, pentru ţara noastră, vreun pericol legat de situaţia din Turcia, ministrul Sănătății a răspuns că nu.

„Nu există niciun pericol de sănătate publică legat de situaţia din Turcia. Pericolul de sănătate publică este acolo, dacă nu se pot asigura condiţii de furnizare de apă de bună calitate şi de alimente de bună cantitate. În rest, problemele legate de vreun pericol biologic care să vină din Turcia în România... nu există aşa ceva", a afirmat Rafila, la Palatul Parlamentului.

În urma cutremurelor devastatoare care au lovit, luni, Turcia și Siria, există riscul să apară epidemii, au avertizat recent autoritățile.

Asta deoarece cadavrele numeroase prinse sub dărâmături ar putea contamina sursele de apă. Mai mult, faptul că oamenii care locuiesc acum în tabere de refugiați nu au acces la toalete, crește riscul ca apele să fie contaminate.

Bilanțul victimelor se ridică la peste 37.000 de morți în Turcia și în nord-vestul Siriei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult