Modifica setarile cookie
Toate categoriile

USR îi cere lui Dăncilă să abroge Legea recursului compensatoriu: ”O lege monstruoasă”

Deputatul USR Stelian Ion a anunțat că partidul pe care îl reprezintă va depune o inițiativă legislativă pentru abrogarea legii privind recursul compensatoriu.

Anunțul vine după crima din Mediaș care a scandalizat opinia publică, declanșat după ce un tânăr de 25 de ani a murit înjunghiat de un individ eliberat recent din închisoare, în baza recursului compensatoriu.

”PSD, ALDE, UDMR - toate au venit cu aceste modificări și au creat din proiectul inițial al Guvernului, care oricum era discutabil, au creat o lege monstruoasă care pune în pericol siguranța cetățenilor.”

Steian Ion a mai declarat că USR îi cere public premierului să adopte o ordonanță de abrogare, însă, pentru că nu se așteaptă la o rezolvare, USR va depune și o inițiativă legislativă pentru abrogarea legii privind recursul compensatoriu.

”Această lege este necesară, neapărat în perioada următoare, pentru că ea va reda încrederea oamenilor în siguranța publică și pe de altă parte va descuraja infractorii.” - a spus deputatul USR, luni.

Citește și
Florin Roman
Deputat PNL: Cei care comit infracțiuni violente să nu beneficieze de recurs compensatoriu

”Solicităm și acum, public, premierului Viorica Dăncilă să adopte o astfel de ordonanță prin care să abroge aceste reglementări referitoare la recursul compensatoriu.” - a mai afirmat el.

Întrebat de jurnaliști cum comentează faptul că și PNL a anunșat că pregătește o inițiativă în acest sens, deputatul USR a spus că diferența între cele două proiecte este că liberalii nu cer abrogarea legii, ci solicită doar stabilirea unor excepții.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult