Deputat PNL: Cei care comit infracțiuni violente să nu beneficieze de recurs compensatoriu

Ultima actualizare: 14-01-2019 12:25
Florin Roman
Pro TV

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat duminică seară că va depune un proiect de lege ca persoanele care comit ”crime, tentative de crimă, tâlhărie sau viol” să nu mai beneficieze de predeverile legii privind regimul compensatoriu.

Anunțul său vine la scurt timp după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în oraşul Mediaş, un tânăr de 25 de ani a murit înjunghiat de 11 ori de un individ eliberat recent din închisoare, în baza recursului compensatoriu.

”Voi depune la începutul sesiunii parlamentare un proiect de lege pentru ca cei care comit infracțiuni cu violente, crime, tentative de crima, tâlhărie sau viol sa nu mai beneficieze de predeverile Legii 167/2017, privind regimul compensatoriu.

Aproape 11.000 de infractori au fost eliberați mai devreme. 700 s-au reîntors deja in pușcării. Circa 200 de romani au căzut victime din nou violentelor acestor recidiviști, care in libertate au comis crime, tentative de crime, violuri sau tâlharii. Legea regimului compensatoriu depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Prună, a fost preluată de Tudorel Toader iar de la 3 zile pe luna s-a ajuns la 6 zile pe luna, la o luna de pedeapsa. Legea PSDragnea a fost votată în parlament în Iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoți, violatori, criminali și tâlhari să scape și corupții lor!” - a anunțat deputatul PNL Florin Roman.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO