Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sebastian Burduja, candidat comun PNL-PSD, „în cărți” pentru Primăria Capitalei. „Este un măr otrăvit"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cei de la PNL și PSD au agreat de principiu candidatul comun pentru Primăria Capitalei. Președintele PNL București, Sebastian Burduja, în prezent ministru al energiei, ar putea fi susținut de ambele tabere.

„Este un măr otrăvit", spun unii dintre liberali, care se tem că, în schimbul acestei poziții, social democraţii vor pretinde susținerea pentru candidatul lor, la funcția supremă în stat.

Într-o discuție care ar fi avut loc înainte de ședința Coaliției, câțiva dintre liderii liberali și social-democrați ar fi agreat de principiu ca şeful PNL București, Sebastian Burduja, să fie candidatul comun la Primăria Capitalei. Surse politice susțin că un lider PSD care a asistat la moment ar fi întrebat dacă Sebastian Burduja are șanse în fața actualului primar, Nicușor Dan.

Sebastian Burduja, președinte PNL București: „Cred că alegerile locale sunt într-o altă logică decât alegerile prezidențiale, discutăm de două momente diferite în timp. Alegerile prezidențiale sunt în două tururi, un alt public, mult mai larg, nu cred că așa se pune problema. Trebuie să găsim împreună cel mai bun candidat”.

În şedinţa Coaliției a fost modificată pentru a treia oară ordonanța prin care alegerile locale se pot organiza în aceeași zi cu cele europarlamentare, respectiv pe 9 iunie. Problematic a fost articolul care lăsa posibilitatea primarilor, președinților de consilii județene și consilierilor să își schimbe partidul. PNL s-a plâns că 300 de primari vor migra la alte formațiuni. De aceea, în forma finală, legea le dă voie aleșilor în funcție să candideze din partea altui partid numai până pe 30 aprilie. Din luna mai, când birourile electorale își încep activitatea și înregistrează candidaturile, aleșii anunță care este partidul de care aparțin, iar în luna octombrie, când vor depune jurământul, vor avea nevoie de o adeverință prin care să ateste că încă mai fac parte din formațiunea respectivă. În caz contrar, își pierd mandatele.

Citește și
Ultimul scenariu de comasare a alegerilor, în discuții: europarlamentare cu locale. Așa crește prezența la vot
Ultimul scenariu de comasare a alegerilor, în discuții: europarlamentare cu locale. Așa crește prezența la vot

Încă au loc negocieri pentru lista de candidați de la alegerile europarlamentare. Surse politice susțin că cele două formațiuni ar fi convenit asupra numelui Ramonei Chiriac, șefa reprezentanței Comisiei Europene la București, ca să fie cap de listă a celor de la PNL şi PSD.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult