Modifica setarile cookie
Toate categoriile

România îndeplinește toate condițiile, dar nu este în Spațiul Schengen. Charles Michel: ”Înțeleg foarte bine dezamăgirea”

Your browser doesn't support HTML5 video.

România îndeplinește toate criteriile pentru aderarea la Spațiul Schengen, a declarat, la București, preşedintele Consiliului European, Charles Michel.  

Oficialul a adăugat, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, că susţine eforturile țării noastre pentru a intra anul acesta în spațiul de liberă circulație.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a admis că respingerea de anul trecut, din decembrie, a constribuit la scăderea încrederii românilor în Uniunea Europeană, după cum arată un sondaj realizat de Eurostat.

Klaus Iohannis, președintele României: ”Mă îngrijorează, ne îngrijorează și este o evoluție care are câteva explicații obiective și trebuie să le vedem. Și obiectivul intrării în Schengen este una din cauze, nu are rost să căutăm altă formulare, dar cred că nu este determinantă, dar a contribuit. Schengen este o emblemă a UE, este vorba despre libertatea de circulație a cetățenilor europeni și faptul că pe 9 decembrie nu s-a reușit un vot este o palmă dată Uniunii Europene și aspirațiilor de liberă mișcare a cetățenilor Europei”.

”Trebuie să găsim o soluție politică”

Citește și
Schengen
Europarlamentar român: „Vom avea rezoluţie pentru intrarea României şi Bulgariei în Schengen în Parlamentul European”

Charles Michel, președintele Consiliului European: ”Sunt absolut sigur că Uniunea Europeană va fi mult mai sigură cu România și Bulgaria în Spațiul Schengen.

Este absolut clar că România îndeplinește toate criteriile și trebuie să găsim o soluție politică, cât de repede se poate, și eu voi face tot ceea ce pot pentru a fi luată o decizie cât mai curand. De ce? Pentru că înțeleg foarte bine dezamăgirea. Libertatea de mișcare este o promisiune europeană și trebuie să o onorăm”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult