Modifica setarile cookie
Toate categoriile

PSD va avea ca ”prioritate zero” votarea legii ”Fără penali în funcții publice”

Partidul Social Democrat va avea ca ”prioritate zero” în Parlament adoptarea proiectului de lege ”Fără penali în funcții publice”, o inițiativă legislativă care este susținută acum de USR-PLUS și PNL.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că, după promulgarea acestei legi, ”domnul prim-ministru, penal condamnat, să organizeze referendumul prin care românii să se exprime dacă doresc sau nu penali în funcţii publice”.

El a făcut aluzie la incidentul petrecut în SUA în anul 2000, când Florin Cîțu a fost dus în arestul poliției pentru că a fost prins conducând un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

”Tot în această sesiune voi cere ca prioritate zero la Senatul României, camera decizională, să fie introdus pe ordinea de zi proiectul de lege Fără penali în funcţii publice, astfel încât, după promulgarea legii, domnul prim-ministru, penal condamnat, să organizeze referendumul prin care românii să se exprime dacă doresc sau nu penali în funcţii publice. Eu sunt ferm convins că românii, peste 90%, nu doresc penali în nicio funcţie publică. Cer Biroului permanent al Senatului, liderului de grup al PSD şi nu în ultimul rând domnului Barna, susţinătorul proiectului Fără penali în funcţii publice, şi domnului Cioloş, să introducă pe ordinea de zi în prima şedinţă a Senatului proiectul de lege Fără penali în funcţii publice”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

Pe de altă parte, vicepremierul Dan Barna spunea în decembrie 2020 că că actuala coaliţie de guvernare are majoritate în Senat şi că dacă ar vota senatorii în termen de 30 de zile ar trebui organizat un referendum, însă nu vor să facă acest lucru în plină pandemie

Citește și
Florin Citu
VIDEO. De ce s-a enervat premierul Cîțu când a fost întrebat dacă a consumat droguri

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult