Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima reacție a președintelui Iohannis, după anunțul lui Toader privind revocarea lui Kovesi

Președintele Klaus Iohannis a reacționat, joi seară, după anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind declanșarea procedurii de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Astfel, șeful statului a anunțat că este „mulțumit” de activitatea DNA și a conducerii sale și că „se impune o analiză aprofundată” a raportului prezentat de Tudorel Toader.

„Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate. În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare”, se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, președintele Iohannis „va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept.”

Citește și
Protest 22 februarie
Peste 1000 de persoane au protestat în București și în alte orașe. O nouă manifestație, anunțată pentru duminică

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat, joi seara, că a declanșat procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ca urmare a evaluării competențelor sale manageriale.

„Pentru aceste acte și fapte de netolerat într-un stat de drept, în temeiul prevederilor privind statutul judecătorilor și procurorilor, declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului șef al DNA. Prezentul raport, însoțit de propunerea de revocare a procurorului șef, va fi transmis către secția de procurori a CSM, precum și către președintele României, pentru a analiza și pentru a decide, în acord cu competențele constituționale pe care fiecare le are”, a declarat Tudorel Toader, la finalul unor declarații de presă care au durat mai bine de o oră.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult