Dăncilă, despre raportul ministrului Justiției privind activitatea DNA: ”Să-şi facă datoria”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Ministrul Justiției Tudorel Toader este așteptat să prezinte în această după-amiază un raport privind activitatea DNA. Premierul Viorica Dancila a declarat la Parlament că așteaptă din partea lui o analiză obiectivă și deciziile ce se impun.

"Eu aştept ca domnul ministru al Justiţiei să se încadreze în limitele legale, să respecte legea, să facă o analiză obiectivă şi să ia deciziile care se impun, bineînţeles legat de analiza pe care a făcut-o", a afirmat prim-ministrul, la Palatul Parlamentului.

Viorica Dăncilă a susţinut că nu era necesară o discuţie cu Tudorel Toader înaintea conferinţei de presă de joi seara a acestuia referitoare la raportul privind activitatea managerială la DNA.

"Nu cred că trebuie să am o discuţie cu domnul ministru al Justiţiei. Justiţia trebuie să-şi facă datoria, domnul ministru trebuie să-şi facă datoria. Voi vedea ce decizie şi care au fost punctele de la care a plecat domnul ministru atunci când va ieşit public şi va anunţa acest lucru. Deci nu am de gând să discut despre deciziile pe care trebuie să le ia domnul ministru al Justiţiei, pentru că nu cred că este normal să am o discuţie legată de acest lucru. (...) Eu cred că domnul ministru trebuie să-şi facă o analiză dumnealui, să vină cu raportul în spaţiul public, nu vreau să existe în niciun fel suspiciunea că primul ministru sau altcineva putea interveni cumva", a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Referitor la întoarcerea din vizita din Japonia a lui Tudorel Toader, şeful Executivului a arătat că acesta s-a întâlnit cu omologul japonez înainte de a reveni în ţară.

"După ce au apărut anumite informaţii care au creat îngrijorare în spaţiul public, am discutat cu domnul ministru al Justiţiei, i-am spus să aibă întâlnirea cu ministrul Justiţiei din Japonia, s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei şi cu oficialii, trebuia să mai facă câteva vizite să vadă sistemul juridic de acolo. I-am spus să vină în ţară, pentru că ceea ce a apărut în spaţiul public a creat îngrijorare şi cred că astfel de lucruri trebuie judecate de cei care sunt în măsură să o facă şi anume cei din sistemul judiciar", a explicat premierul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO