Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Germaniei, primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Frank-Walter Steinmeier va merge la Sibiu și Timișoara | VIDEO

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe omologul său german, Frank-Walter Steinmeier, care efectuează până vineri o vizită de stat în România.

Din delegaţia preşedintelui Klaus Iohannis fac parte ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consilierii prezidenţiali Luminiţa Odobescu, Diana Păun, Daniela Bârsan, Delia Dinu, Cosmin Marinescu.

Cei doi preşedinţi vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, urmate de declaraţii de presă comune, informează Agerpres.

Administraţia Prezidenţială a arătat că discuţiile celor doi şefi de stat se vor axa pe dezvoltarea şi aprofundarea cooperării româno-germane în toate domeniile de actualitate, în plan politic, de securitate şi economic. Cei doi preşedinţi vor transmite un mesaj de solidaritate şi sprijin pentru Ucraina şi poporul ucrainean în faţa agresiunii brutale a Federaţiei Ruse. De asemenea, în cadrul convorbirilor vor fi abordate sprijinul şi susţinerea puternice ale celor două ţări pentru Republica Moldova.

Cei doi şefi de stat vor avea şi un schimb de opinii privind evoluţia situaţiei de securitate şi consolidarea în continuare a posturii de apărare înaintată pe Flancul Estic al NATO, în pregătirea Summitului de la Vilnius.

Citește și
frank steinmeier
Vizită-surpriză a președintelui german Steinmeier în Ucraina: Mesajul meu pentru ucraineni: puteţi conta pe Germania!

Preşedintele Germaniei urmează să se întâlnească cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Preşedintele Steinmeier are planificată şi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri.

Joi, preşedinţii Klaus Iohannis şi Frank-Walter Steinmeier se vor afla la Sibiu. Preşedintele Germaniei îşi va încheia vizita în România, vineri, la Timişoara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult