Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Petre Daea s-a dus noaptea pe câmp să vadă, la lanternă, pagubele făcute de secetă

Agricultorii din județul Buzău s-au trezit în plină noapte cu Petre Daea pe câmp. Ministrul Agriculturii s-a dus să vadă personal efectele secetei asupra culturilor ... chiar dacă afară era întuneric.  

Deputatul PSD Romeo Lungu a postat pe Facebook fotografii cu Petre Daea în timp ce studia frunzele uscate de porumb, noaptea, la lumina lanternelor.

”Agricultura nu ține cont de anotimp, de zi sau noapte, ori de data din calendar. Este și motivul pentru care Petre Daea a ținut să vadă singur starea culturilor, imediat după învestirea în funcția de ministru.

La Buzău a ajuns noaptea, dar asta nu l-a oprit din a merge direct pe câmp să evalueze pagubele făcute de secetă. Aceasta creează probleme majore #agricultorilor din toată țara și cere o intervenție #rapidă. Iar asta este și ceea ce face Petre Daea!

Citește și
Aglomerație la târgul de toamnă din Buzău. Nici Petre Daea n-a plecat cu mâna goală
Petre Daea: Dragi făuritori de hrană ai țării! Responsabilitatea mă determină să intru imediat în dispozitivul de lucru

Am toată încrederea că va veni în cel mai scurt timp cu soluții pentru fermieri și sistemul de irigații, lucruri vitale pentru #securitatea #alimentară a României.” - a transmis, încântat, deputatul PSD Romeo Lungu. 

 Aproape 70 la sută din suprafața României este afectată în acest moment de uscăciune și mai multe râuri și lacuri au secat.

Dunărea este la jumătate din debitul ei normal, iar la centrala nucleară de la Cernavodă mai este un metru de apă până se declașează restricțiile pre-alertă. Seceta favorizează și incendiile. În ultima zi au fost peste o sută de focuri care au distrus mai bine de 500 de hectare cultivate cu grâu și rapiță.

În ultimele zece luni, în România, ploile au adus în sol puțin peste 400 de litri de apă pe metru pătrat. 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult