Ministrul Petre Daea s-a dus noaptea pe câmp să vadă, la lanternă, pagubele făcute de secetă
Agricultorii din județul Buzău s-au trezit în plină noapte cu Petre Daea pe câmp. Ministrul Agriculturii s-a dus să vadă personal efectele secetei asupra culturilor ... chiar dacă afară era întuneric.
Deputatul PSD Romeo Lungu a postat pe Facebook fotografii cu Petre Daea în timp ce studia frunzele uscate de porumb, noaptea, la lumina lanternelor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Agricultura nu ține cont de anotimp, de zi sau noapte, ori de data din calendar. Este și motivul pentru care Petre Daea a ținut să vadă singur starea culturilor, imediat după învestirea în funcția de ministru.
La Buzău a ajuns noaptea, dar asta nu l-a oprit din a merge direct pe câmp să evalueze pagubele făcute de secetă. Aceasta creează probleme majore #agricultorilor din toată țara și cere o intervenție #rapidă. Iar asta este și ceea ce face Petre Daea!
Am toată încrederea că va veni în cel mai scurt timp cu soluții pentru fermieri și sistemul de irigații, lucruri vitale pentru #securitatea #alimentară a României.” - a transmis, încântat, deputatul PSD Romeo Lungu.
Aproape 70 la sută din suprafața României este afectată în acest moment de uscăciune și mai multe râuri și lacuri au secat.
Dunărea este la jumătate din debitul ei normal, iar la centrala nucleară de la Cernavodă mai este un metru de apă până se declașează restricțiile pre-alertă. Seceta favorizează și incendiile. În ultima zi au fost peste o sută de focuri care au distrus mai bine de 500 de hectare cultivate cu grâu și rapiță.
În ultimele zece luni, în România, ploile au adus în sol puțin peste 400 de litri de apă pe metru pătrat.