Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciolacu anunță că PSD va colabora cu Guvernul PNL demis: ”Românii nu vor fi abandonați”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat luni, după discuțiile avute cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni, că social-democrații vor colabora în Parlament cu Guvernul PNL condus interimar de premierul demis Florin Cîțu.

Ciolacu a explicat că, după cum i-a transmis și lui Iohannis,  această colaborare între PSD și PNL apare deoarece românii nu trebuie să fie ”abandonați”.

"Am fost astăzi la Cotroceni şi i-am transmis preşedintelui că, fără o majoritate consistentă în Parlament, nu se poate vorbi de un guvern minoritar, fie el al oricărei formaţiuni politice. România se află într-o criză socială, economică şi sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă, România nu va putea depăşi această criză. Ori se creează o majoritate pentru un viitor Guvern ori se va forma o majoritate pentru alegerile anticipate. Din punctul nostru de vedere, al Partidului Social Democrat, se va crea o majoritate pentru anticipate. Nu credem că se poate creiona în acest moment o majoritate pentru un Guvern stabil. Până atunci l-am asigurat şi pe preşedinte că românii nu vor fi abandonați. Tot ceea ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de către Parlamentul României, iar parlamentarii Partidului Social Democrat - cel mai mare grup parlamentar din Parlamentul României - din acest moment va lucra 24 de ore din 24", a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat că a depus deja solicitări la Senat şi Camera Deputaţilor pentru plafonarea preţului la energie şi gaze.

Ciolacu a explicat că PSD va aborda toate solicitările venite din partea Guvernului PNL, ”pentru a depăşi această pandemie şi pentru criza sanitară, dar şi economică”.

Citește și
Klaus Iohannis
Președintele Iohannis îl propune pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier, după consultările cu partidele

"Sperăm ca această săptămână, săptămâna viitoare, legea să meargă la promulgat. La fel vom aborda toate solicitările venite din partea Guvernului, pentru a depăşi această pandemie şi pentru criza sanitară, dar şi economică. Românii trebuie să depăşească şi criza socială. Această iarnă va fi una din cele mai grele cu care ne-am confruntat. Ştim cu toţii, prin decizii politice unde am ajuns, prin îngheţarea veniturilor şi cu aceste scumpiri românii nu vor face faţă în perioada următoare", a mai spus Ciolacu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult