Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ambasada SUA la București: "Încetinirea luptei anticorupție e un factor de risc”. VIDEO

Consilierul politic al Ambasadei SUA la București, David Allen Schlaefer, a declarat, la EuropaFM, că posibila încetinire a luptei anticorupție îngrijorează misiunea diplomatică americană din Capitală.

“Un factor de risc care ne îngrijorează mult este încetinirea luptei anticorupție. Corupția este un vector de influență și poate fi extrem de periculoasă pentru România. Este cel mai important dintre toate motivele pentru care România ar trebui să continue lupta împotriva corupției”, a declarat într-un interviu la Europa FM consilierul politic al Ambasadei SUA, David Allen Schlaefer.

De asemenea, Schalaefer a declarat că “obiectivul Rusiei este simplu: să vulnerabilizeze România și să slăbească legăturile ei cu restul Europei și cu Statele Unite”.

Întrebat dacă au fost însă identificate persoane publice din România care să promoveze interese ostile Occidentului, diplomatul american a răspuns:

Citește și
Catalin Predoiu - AGERPRES
Predoiu (PNL): Toader a închis practic DNA. Ordonanţa trimite acasă zeci de procurori DNA

“Există persoane care devin aliați de conjunctură ai Moscovei, care adoptă – uneori, fără să fie conștienți – retorica Rusiei. Mai sunt persoane care fug de justiție, desigur, care au probleme de corupție, care folosesc un naționalism negativ: o retorică împotriva valorilor occidentale și o retorică anticorupție”, a spus David Schlaefer, la Europa FM.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult