Comisia de la Veneţia a emis opinia oficială privind modificarea Codurilor Penale. "Slăbeşte lupta anti-corupţie"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 19 Octombrie 2018 15:34
Categorie: Stiri actuale
comisia de la venetia

Comisia de la Veneţia a transmis vineri după-amiază opinia oficială asupra modificărilor propuse de majoritatea PSD-ALDE la codurile penale.

În opinia adoptată vineri, Comisia de la Veneţia "îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modificările propuse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, care slăbesc serios eficienţa sistemului judiciar în lupta împotriva corupţiei, faptelor de violenţă şi criminalităţii organizate".

Comisia recomandă autorităţilor române "o reevaluare a amendamentelor la ambele coduri printr-un proces amplu de consultare, din care să poată rezulta o propunere legislativă solidă şi coerentă, care să aibă o amplă susţinere în societatea românească".

În opinia Comisiei se menţionează şi decizia CCR din 12 octombrie, dar şi faptul că opinia preliminară emisă în iulie privind legile justiţiei nu a fost luată în considerare, legile fiind promulgate.

Consiliul Europei a cerut public României să aștepte opinia Comisiei de la Veneția, înainte de a schimba Codul Penal și Codul de Procedura Penală. Această opinie a a fost cerută în luna iulie de Secretarul general al Consiliului Europei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO