Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Nu în numele meu!”: Prim-ministrul extremist olandez Geert Wilders critică UE că a trimis „condoleanțe sincere” Iranului

Uniunea Europeană își exprimă „condoleanțe sincere” pentru moartea regretatului președinte iranian Ebrahim Raisi și a altor oficiali într-un accident de elicopter duminică.

Condoleanțele au atras mustrări instantanee din partea lui Geert Wilders, liderul viitorului partid de guvernământ al Țărilor de Jos, scrie The Times of Israel.

Într-o postare X, președintele Consiliului European Charles Michel scrie:

„UE își exprimă sincerele condoleanțe pentru moartea președintelui Raisi și a ministrului de externe Abdollahian, precum și a altor membri ai delegației și echipajului lor într-un accident de elicopter. Gândurile noastre se îndreaptă către familii”

Wilders, al cărui Partid pentru Libertate, anti-islam, de extremă-dreaptă, a câștigat alegerile de anul trecut și săptămâna trecută a anunțat că a negociat cu succes formarea unei coaliții de guvernământ, se alătură nenumăraților critici de pe platforma socială, scriind pe X: „Nu în numele meu. !”

Într-o postare separată, Wilders, un susținător ferm al Israelului, etichetează asistența UE acordată Iranului pentru localizarea elicopterului prăbușit „solidaritatea UE cu răul”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult