Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„NATO va fi implicată direct în ostilitățile împotriva unei puteri nucleare”, spune Rusia în cadrul ONU

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a declarat vineri Consiliului de Securitate al ONU că, dacă țările occidentale permit Ucrainei să efectueze lovituri cu rachete în Rusia, atunci țările NATO vor „purta un război direct cu Rusia”.

„Adevărul este că NATO va fi o parte directă la ostilitățile împotriva unei puteri nucleare, cred că nu ar trebui să uitați de asta și să vă gândiți la consecințe”, a spus Nebenzia în consiliul format din 15 membri.

Comentariile vin după ce Vladimir Putin a spus joi că orice decizie occidentală de a lăsa Kievul să folosească astfel de arme cu rază mai lungă de acțiune împotriva țintelor din interiorul Rusiei ar însemna că NATO va fi „în război” cu Moscova – o escaladare dramatică a retoricii sale despre război, care a început odată cu invazia rusă din februarie 2022.

„Acest lucru ar schimba într-un mod semnificativ însăși natura conflictului”, a declarat președintele rus unui reporter al televiziunii de stat.

„Ar însemna că țările NATO, SUA, țările europene sunt în război cu Rusia”.

El a adăugat că Rusia va lua „decizii adecvate bazate pe amenințările cu care ne vom confrunta” ca urmare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că Putin a transmis un mesaj clar către vest cu privire la consecințele în urma permiterii Ucrainei să lovească teritoriul Rusiei și că nu există nicio îndoială că mesajul lui Putin a ajuns la cei cărora le era destinat.

Prim-ministrul Marii Britanii Keir Starmer se află la Washington pentru a se întâlni vineri mai târziu cu președintele american Joe Biden, în care se așteaptă ca aceștia să convină că Ucraina poate folosi rachete Storm Shadow furnizate de britanici la ținte din interiorul Federației Ruse.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult