Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vladimir Putin l-a numit pe Aleksei Diumin, consilier şi fost bodyguard, secretar al Consiliului de Stat

Kremlinul a anunţat miercuri că preşedintele Vladimir Putin l-a numit pe Aleksei Diumin, consilier şi fost bodyguard, secretar al Consiliului de Stat, un organism consultativ al şefului statului rus, informează Reuters.

După ce a fost reales pentru un mandat de încă şase ani la începutul acestui an, Putin l-a desemnat pe Diumin drept consilier specializat în industria de apărare, iar Kremlinul a vorbit la acea vreme despre alte responsabilităţi pentru el.

Un decret semnat de Putin prin care şeful statului rus îl numea pe Diumin în rolul de secretar al Consiliului de Stat a fost publicat pe site-ul Kremlinului miercuri dimineaţă.

Serghei Markov, fost consilier al Kremlinului, a declarat la începutul acestei luni că mulţi oameni cred că Putin îl consideră pe Diumin succesorul său.

Putin, în vârstă de 71 de ani, şi-a început un nou mandat prezidenţial de şase ani şi este de aşteptat să continue să conducă Rusia mulţi ani de acum încolo, în contextul în care nu există informaţii credibile cu privire la un posibil succesor al său.

Citește și
Mai puțin plastic, mașini și combustibili fosili, și implicarea infuencerilor. Soluțiile Generației Z la problema climatică
Mai puțin plastic, mașini și combustibili fosili, și implicarea infuencerilor. Soluțiile Generației Z la problema climatică

Însă numele lui Diumin, între alţii, este de multă vreme subiect de speculaţii în rândul elitei politice de la Moscova.

Diumin, în vârstă de 51 de ani, a fost adus la Kremlin la începutul lui mai, după ce anterior a deţinut postul de guvernator regional al regiunii ruse Tula.

Diumin a intrat în Serviciul Gărzilor Federale ale Rusiei (FSO), care asigură securitatea elitei de la Kremlin, în 1995 şi a fost bodyguardul lui Putin în timpul primului şi al celui de-al doilea mandat prezidenţial. El a fost şi adjunctul şefului serviciului de informaţii militare al Rusiei (GRU).

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult