Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un francez a fost salvat după ce a încercat să treacă Pirineii pe jos ca să cumpere țigări mai ieftine din Spania

Un francez a fost găsit ”epuizat și tremurând de frig” în urma unei ample operațiuni de salvare, după ce a încercat să traverseze pe jos munții Pirinei pentru a-și cumpăra țigări mai ieftine din Spania.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public, a plecat cu mașina din Perpignan, orașul său de domiciliu, din sudul Franței, pentru a ajunge în localitatea spaniolă La Jonquera, dar a fost oprit de poliție și întors din drum, scrie The Guardian

S-a hotărât însă să traverseze pe jos munții Pirinei, care despart cele două țări, dar a căzut într-un pârâu și s-a rătăcit, moment în care s-a hotărât să apeleze la serviciile de urgență.

Salvamontiștii au trimis un elicopter, care l-au găsit pe bărbat ”epuizat și tremurând de frig”, lângă satul de frontieră Le Perthus.

Jandarmii din regiunea Pirineii Orientali au scris pe pagina lor de Facebook că fumătorul ”ghinionist” a fost găsit la scurt timp după ce a telefonat pentru ajutor.

Citește și
Coronavirus România, LIVE UPDATE 6 aprilie. 193 de noi cazuri de îmbolnăvire de Covid-19. 157 de decese, în total
Coronavirus România, 6 aprilie. 25 morți anunțați luni. 10 bebeluși, infectați la Timișoara

Amendat pentru că a ieșit din izolare

Bărbatul a fost amendat cu 135 de euro pentru că a încălcat măsurile de izolare impuse de Franța în contextul pandemiei de coronavirus.

”Încă o data, vă reamintim: stați acasă!”, au mai scris jandarmii francezi.

Înainte de aplicarea măsurilor de izolare, mulți locuitori din sudul Franței treceau granița în Spania pentru a cumpăra țigări, alcool și combustibil pentru mașini, care sunt sunt mai ieftine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult