Franţa va înregistra cea mai gravă recesiune de după 1945

Dată publicare: 06-04-2020 15:37
Dată actualizare: 06-04-2020 15:42


Franţa va înregistra cea mai gravă recesiune de după 1945

Franţa va înregistra în 2020 cea mai gravă recesiune economică de la sfârşitul celui de al doilea război mondial, a declarat luni ministrul Economiei, Bruno Le Maire, cu prilejul unei audieri de către comisia pentru Afaceri economice din Senat.

 

”Cea mai proastă cifră de creştere pe care a cunoscut-o Franţa după 1945 a fost în anul 2009, după marea criza financiară din 2008, când economia a înregistrat o contracţie de 2,2%.

Probabil vom avea o contracţie mai amplă în acest an. Această arată amploarea magnitudinii şocului economic cu care ne confruntăm”, a spus Bruno Le Maire în cursul audierii.

Economia funcționează la 65% din capacitate

Luna trecută, Guvernul de la Paris a estimat că economia se va contracta cu 1% în acest an, însă ulterior Bruno Le Maire a sugerat că amploarea contracţiei economice va fi mult mai importantă decât se preconiza iniţial.

La rândul său, Institutul naţional de statistică din Franţa (Insee) a apreciat că în prezent economia franceză funcţionează la 65% din capacitate din cauza coronavirusului, adăugând că fiecare lună de carantină şterge trei puncte din creşterea anuală a PIB-ului Franţei.

Insee a adăugat că evoluţia PIB-ului este strâns legată de scenariu de ieşire din criza sanitară.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO