Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un cutremur cu magnitudinea 5,5 s-a produs în Peru

Un cutremur de magnitudinea 5,5 a zguduit Lima şi zona capitalei statului Peru, provocând panică în rândul locuitorilor, potrivit Centrului de Seismologic Naţional peruan, care nu a anunţat nici pagube şi nici victime, informează AFP, citată de Agerpres.

Seismul a fost înregistrat joi, la ora locală 16>55 (vineri, 00>55, ora României).

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 30 de kilometri vest de Chilca, un oraş de coastă situat la 70 de kilometrisud de Lima, la o adâncime de 49 de kilometri, potrivit Centrului Seismologic.

”Un cutremur de magnitudinea 5,5 a avut loc la 30 de kilometri vest de Chilca. La Lima, populaţia l-a resimţit puternic. Nicio pagubă nu a fost semnalată pentru moment. Supravegherea continuă în zone vulnersbile”, a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, Protecţia Civilă.

Oamenii au ieșit în stradă

În mai multe cartiere din capitala peruană, oamenii au ieşit în stradă, din precauţie, inclusiv parlamentari care participau la o sesiune în Parlament, potrivit unor imagini difuzate de posturi locale de televiziune.

Citește și
cutremur
Cutremur de 3,4 pe Richter, produs marți dimineața în județul Buzău

Peru se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cu o activitate seismică importantă, situată de-a lungul coastei de vest a continentului american.

La 7 ianuarie, un cutremur de magnitudinea 5,6 a afectat Lima şi oraşe vecine, s-a soldat cu nouă răniţi şi a avariat mai multe case.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult