Un cutremur cu magnitudinea 5,5 s-a produs în Peru

Ultima actualizare: 13-05-2022 12:07
Cutremur Vrancea
Getty

Un cutremur de magnitudinea 5,5 a zguduit Lima şi zona capitalei statului Peru, provocând panică în rândul locuitorilor, potrivit Centrului de Seismologic Naţional peruan, care nu a anunţat nici pagube şi nici victime, informează AFP, citată de Agerpres.

Seismul a fost înregistrat joi, la ora locală 16>55 (vineri, 00>55, ora României).

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 30 de kilometri vest de Chilca, un oraş de coastă situat la 70 de kilometrisud de Lima, la o adâncime de 49 de kilometri, potrivit Centrului Seismologic.

”Un cutremur de magnitudinea 5,5 a avut loc la 30 de kilometri vest de Chilca. La Lima, populaţia l-a resimţit puternic. Nicio pagubă nu a fost semnalată pentru moment. Supravegherea continuă în zone vulnersbile”, a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, Protecţia Civilă.

Oamenii au ieșit în stradă

În mai multe cartiere din capitala peruană, oamenii au ieşit în stradă, din precauţie, inclusiv parlamentari care participau la o sesiune în Parlament, potrivit unor imagini difuzate de posturi locale de televiziune.

Peru se află pe Centura de Foc a Pacificului, o zonă cu o activitate seismică importantă, situată de-a lungul coastei de vest a continentului american.

La 7 ianuarie, un cutremur de magnitudinea 5,6 a afectat Lima şi oraşe vecine, s-a soldat cu nouă răniţi şi a avariat mai multe case.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO