Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cadavru găsit sub dărâmături, la o săptămână după explozia puternică din Paris. O profesoară fusese dată dispărută

Un cadavru a fost descoperit în ruinele unui imobil, pe rue Saint-Jacques, la Paris, spulberat miercurea trecută într-o explozie, urmată de un incendiu.

Trupul a fost găsit în contextul în care o profesoară de la Paris American Academy a fost dată dispărută la scurt timp după explozie, potrivit unei surse apropiate dosarului, relatează AFP, citează news.ro.

Din cauza stării de degradare a cadavrului, a fost imposibil să se confirme imediat dacă era vorba despre o femeie dată dispărută după explozie, potrivit Le Parisien.

Clădirea - un pavilion din secolul al XVII-lea clasat drept monument istoric, care dădea spre curtea bisericii Val-de-Grâce şi în care funcţiona o şcoală privată de modă, Paris American Academy - s-a surpat după explozia violentă, urmată de un incendiu, ceea ce a complicat căutările.

Căutările, care au fost întrerupte temporar în weekend, în vederea consolidării unui imobil vecin, au fost reluate luni, în vederea găsirii corpului unei femei date dispărute, o profesoară de la Paris American Academy.

Patru persoane se aflau în stare gravă, anunţa într-un comunicat, vineri, Parchetul Parisului, iar alţi 54 de răniţi au fost înregistraţi.

O anchetă a fost deschisă de către parchet cu privire la vătămare care a condus la o incapacitate totală de muncă de peste trei luni, prin încălcarea evident deliberată a unei obligaţii de prudenţă sau siguranţă.

Această anchetă a fost extinsă la omor din culpă, marţi, după găsirea cadavrului.

Primarul Parisului Anne Hidalgo şi-a exprimat pe Twitter ”tristeţea profundă” şi a transmis ”cele mai sincere condoleanţe” familiei victimei, ”în numele tuturor parizienilor”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult