Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucraina a declarat că a doborât 78 din cele 105 drone lansate de Rusia noaptea trecută

Forţele aeriene ucrainene au raportat joi că au doborât 78 din cele 105 drone de tipul Shahed lansate de Rusia într-un atac major noaptea trecută deasupra a 15 regiuni (oblasti) ale Ucrainei, dintre care 15 în regiunea Kievului.

Alte  23 de drone au fost pierdute la nivel local, probabil din cauza bruiajului intens, iar una a zburat în direcţia Belarusului, relatează Reuters şi Kyiv Independent.

Alerta de raid aerian în capitala Ucrainei a durat cinci ore şi jumătate în cursul nopţii de miercuri spre joi, fiind raportate explozii la Kiev şi în zonele adiacente.

Atacurile cu drone asupra Kievului s-au intensificat în ultimele săptămâni, Rusia lansând dronele în grup, din diferite direcţii şi la altitudini diferite, a indicat administraţia militară a capitalei ucrainene.

"Inamicul a lansat primele grupuri de drone înainte de miezul nopţii, iar apoi din ce în ce mai multe pe parcursul nopţii", a afirmat administraţia ucraineană, care susţine că niciuna dintre aceste drone nu şi-a atins ţinta.

Citește și
rachete iran
Arsenalul de rachete și drone al Iranului. Ce forță are Teheranul

Fragmente de drone doborâte au căzut în cartierul Desnianski din Kiev, dar fără să provoace incendii, a indicat şeful administraţiei militare a capitalei ucrainene, Serhii Popko. Totuşi, atacul de noaptea trecută a provocat incendii în alte trei districte din regiunea Kievului, care au fost stinse între timp, au declarat autorităţile regionale.

Un atac asupra regiunii Odesa (sud) a avariat liniile de înaltă tensiune, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper. Ulterior, a fost restabilită alimentarea cu energie electrică a peste 3.000 de consumatori, dar alte 2.000 de persoane au rămas fără curent într-unul dintre districte, a indicat el.

Zeci de drone ruseşti au vizat regiunea Poltava (centru), avariind şase clădiri comerciale, unda de şoc spărgând geamurile unei clădiri rezidenţiale şi ale unei grădiniţe, a declarat guvernatorul Filip Pronin pe Telegram.

Obiective civile au fost afectate într-un atac în regiunea Kirovohrad (centru), conform guvernatorului Andrii Raikovici.

Forţele aeriene au doborât 16 drone în regiunea ucraineană Cerkasî, unde fragmentele căzute au provocat un incendiu de pădure care a fost între timp stins, au declarat autorităţile locale.

La rândul său, Rusia susţine că a interceptat şi doborât noaptea trecută 113 drone ucrainene în regiunile Belgorod, Kursk, Voronej şi Briansk, de la frontiera cu Ucraina, potrivit AFP.

Forţele antiaeriene ruse au doborât 73 de drone în regiunea Belgorod, 25 în regiunea Voronej, 14 în regiunea Kursk şi una în regiunea Breansk, a anunţat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat publicat pe Telegram.

O femeie a fost rănită în localitatea Starîi Oskol, din regiunea Belgorod, unde una dintre aceste drone a fost doborâtă, a declarat guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, pe Telegram.

În total, patru civili ruşi au fost ucişi şi 24 au fost răniţi în urma atacurilor ucrainene din ultimele 24 de ore în regiunea Belgorod, potrivit responsabilului rus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult