Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUA se aşteaptă ca discuţiile de pace să continue, considerând încă posibilă o încetare a focului

Departamentul de Stat a declara luni că Statele Unite se aşteaptă ca discuţiile de pace între Israel şi Hamas să avanseze conform planului, adăugând că un acord de încetare a focului rămâne posibil.

Hamas a lăsat să planeze îndoiala asupra participării negociatorilor săi la o întâlnire convocată de mediatori joi, 15 august, informează Reuters.

Gruparea militantă palestiniană Hamas a cerut duminică mediatorilor să prezinte un plan bazat pe discuţiile anterioare, în loc să se angajeze în noi negocieri pentru un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza.

Săptămâna trecută, liderii SUA, Egiptului şi Qatarului au cerut celor două părţi implicate în conflict să se întâlnească pentru negocieri pe 15 august, fie la Cairo, fie la Doha, pentru a finaliza un acord de încetare a focului şi de eliberare a ostaticilor din Fâşia Gaza.

Adjunctul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Vedant Patel, le-e comunicat reporterilor la un briefing de presă regulat, că SUA se aşteaptă ca discuţiile să continue şi că vor lucra în continuare cu părţile implicate, adăugând că un acord încă este posibil."Ne aşteptăm pe deplin ca discuţiile să continue, aşa cum ar trebui. Toţi negociatorii ar trebui să se întoarcă la masă şi să ducă această înţelegere la bun sfârşit", a spus Patel.

Citește și
Benjamin Netanyahu
CNN: Liderul Hamas vrea un acord de încetare a focului, dar poziţia lui Netanyahu este neclară. „Nimeni nu ştie ce vrea Bibi"

Oficialul american a refuzat să spună dacă discuţiile vor continua fără reprezentanţii Hamas sau dacă Washingtonul lucrează cu parteneri regionali pentru a asigura participarea acestora. Pe 31 mai, preşedintele Joe Biden a prezentat o propunere de încetare a focului în trei faze. SUA şi mediatorii regionali au încercat de atunci să convină un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza la schimb cu eliberarea ostaticilor, dar s-au confruntat cu obstacole repetate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult