Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia concentrează „forțe limitate, cu personal insuficient și lipsite de coeziune” în încercarea de a atrage Ucraina

Observatorii internaționali sugerează că desfășurarea rusă în apropierea orașului de graniță Sumy este un efort de a atrage forțele ucrainene departe de alte zone - în special din regiunea Harkov, la aproximativ 150 de kilometri sud de-a lungul graniței.

Surse citate de grupul de reflecție al Institutului pentru Studierea Războiului au susținut această teorie, spunând că Rusia concentrează „forțe limitate, cu personal insuficient și lipsite de coeziune” în direcția Sumy, dar au adăugat că „chiar și o astfel de grupare de forțe ruse va fi capabilă să realizeze efectul probabil dorit de atragere și fixare a forțelor ucrainene în zona de frontieră internațională”, scrie Sky News. 

În raportul ISW se mai arată că adjunctul comandantului unei brigăzi ucrainene care operează în nordul regiunii Harkov a raportat că armata Rusiei, inclusiv forțele cecene, „se acumulează în direcția Sumy, dar că numărul limitat de personal rus sugerează că obiectivul rus este acela de a atrage și de a fixa forțele ucrainene spre zona de frontieră internațională”.

Observatorul militar ucrainean Kostyantyn Mashovets, a raportat grupul, a declarat că gruparea rusă din regiunea Kursk era formată din 9.000–10.000 de personal, cuprinzând până la „trei regimente de pușcă motorizate; opt pușcă motorizată, tanc. , și batalioane de infanterie și un batalion aeropurtat (VDV) toate redistribuite din diferite unități, formațiuni și districte militare și cel puțin două detașamente de asalt la eșalonul unei companii întărite sau al unui batalion sub forță”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult